Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: d’agost 28, 2011

El nostre amic, L’Albert!

Imatge
Demà ja se’n va l’Albert. Va arribar el passat dilluns per fer vacances perquè a casa, diu ell, s’hi sent molt a gust! I de fet, aquesta entrada d’avui, la faig per voluntat d’ell i per la necessitat que té de que se sàpiga una mica la seva història de fill únic i, a més a més, sol. “No hay hijos únicos, hay hijos solos” Javier Urra. L’Albert viu les dues situacions que menciona Javier Urra, la de fill únic perquè no té germans i la de fill sol perquè és un jove com tants d’altres, que viu desatés o “deixat de la ma de Déu”, com diuen les iaies perquè els seus pares (separats) viuen pendents d’ells, de la seva feina i dels seus problemes, sentint el fill com una càrrega o un paquet que fa nosa. Aquestes circumstàncies familiars, l’Albert les ha viscut des que era molt petit. Des de que tenia 1 any fins els 16 va viure, com aquell qui diu, a l’escola car es quedava a menjador i canguratge, és a dir, entrava a les 8 del matí i no en sortia fins les 19h. El darrer any de secundària obliga…

Moltes gràcies, Felipe! Pau i Henoch

Imatge
Felipe, aquest trencaclostes l'hem preparat per a tu! Els teus ens han agradat molt i esperem que a tu també t'agradi el que t'hem fet nosaltres!

49 Missatge Pau i Henoch
Moltes gràcies pels puzzles i per l'aplicació!

Recuperem el sorral!

Imatge
Han vingut l'Albert i el Loren a passar uns dies a casa i hem aprofitat per recuperar el sorral que el teniem força abandonat: les fustes que el delimiten s'havien de polir i pintar amb oli de llinosa per protegir-les i la sorra calia renovar-la. A nosaltres ens agrada molt com ha quedat i, sobretot, a l'Henoch i al Pau que, a més, s'ho han   passat d'allò més bé i han viscut l'experiència molt emocionats. De fet, tots ens ho hem passat molt bé preparant i tornant a posar el sorral en forma!

Primer ha calgut netejar-lo bé. Hem tret les fustes, n'hem eliminat una que estava força malament i li hem canviat la forma al sorral. Després les hem fixat clavant 4 ferros d'uns 50cm, a cada un dels extrems de cada biga.
Un cop fixades per tal que no rodolin, hem abocat la sorra. Ha calgut fer bastants viatges amb la carreta per transportar-la car n'hi havia molta dins del sac!
Així com arribava cada muntanya de sorra, l'Henoch i el Pau l'escampaven pel so…

Matemàtiques!

Imatge
BISCUIT JIGSAW (14 pieces) By Henoch
Exercici Físic, molt important!

Imatge
L’exercici físic és una de les necessitats corporals bàsiques per gaudir de bona salut, mental i física. Els infants tenen la necessitat innata de moure’s, córrer, jugar, enfilar-se, grimpar,..., tenen molta energia i moltes ganes de descobrir. A més, tenen més flexibilitat i més coordinació de moviments car no tenen tants prejudicis com els adults i s’expressen amb més llibertat. Una llibertat que no s’hauria de limitar ni reprimir, ans al contrari, s’ha de potenciar per tal que l’infant es desenvolupi amb seguretat, tot descobrint-se i coneixent-se a si mateix, a mesura que va superant les seves limitacions.
Protegir-los no és prohibir car això els genera inseguretat i por o bé, si són més agosarats, temeritat i engany (perquè se n’amaguen davant de qui els hi prohibeix). Protegir-los és estar al seu costat donant-los ànims i seguretat, tot valorant els seus esforços i progressos. És observar-los, escoltar-los i pautar-los en allò que sabem que els ha de beneficiar. Protegir-los és e…

Els fruiters de casa: La noguera

Imatge
Aquesta entrada, en principi, era per parlar dels fruiters i, en concret, de la noguera o el noguer perquè ja s'acosta el moment de recollir-ne els seus fruits: les nous. L'altre dia vam fer fotografies a les nous de casa car estan començant a arrugar la pell que cobreix la closca i aviat s'obrirà però vam trobar-hi un inquilí que ens ha fet virar una mica el tema perquè a l'Henoch i el Pau, de moment, els ha interessat més que el dels fruiters que ja l'anirem treballant, al llarg d'aquests dies, perquè ambdós es poden lligar. El que havia de ser doncs, l'estudi de les nous i dels fruits, s'ha convertit en l'elaboració d'un conte i en un treball, posterior, sobre els contes i les faules i sobre les llagostes i les cigales. També estem aprofitant l'ocasió per treballar la llengua anglesa a través de la faula de La cigala i la formiga.

Open publication - Free publishing - More conte
L'Henoch ha treballat molt amb el conte, doncs se l'h…