Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: de setembre 29, 2013

Receptes de tardor: Codonyat!

Imatge
Els codonys ja comencen a estar madurs! És hora de preparar codonyat! A casa, normalment el preparàvem seguint aquesta recepta:

Enguany però, l'hem variat una mica i trobo que encara ha quedat més bo!
Canvis: En comptes d'escaldar els codonys, els hem fet bullir una hora en aigua i sal, a foc lent.No hi hem afegit el suc de llimonaEls hem aixafat amb la mà de morter en comptes de triturar-los amb la batedoraEl codony és una fruita molt nutritiva que té propietats digestives i astringents, doncs és rica en fibres solubles (pectina i mucílags) que milloren el trànsit intestinal i rica en tanins que la converteixen en un bon remei pel tractament de les diarrees per les seves propietats astringents. També conté àcids orgànics, en concret àcid màlic, amb propietats desinfectants que afavoreixen l'eliminació de l'àcid úric. No és una fruita gaire rica en sucres però donat que es consumeix cuita amb sucre (codonyat) és altament energètica. Tampoc és gaire rica en vitamines p…

Una cortina de CDs reciclats!

Imatge
Aquesta és una activitat plàstica força senzilla, útil i vistosa que ens permet treballar la psicomotricitat fina i la destresa, tot desenvolupant la creativitat i la consciència de les 3R perquè ens fa a reduir, reciclar i reutilitzar. A més, fomenta les actituds i els valors doncs ho fan sabent el per què, ho gaudeixen, aprenen i en valoren els resultats perquè són fruit del seu esforç i la seva imaginació creativa.
Necessitem: CDs malmesos (la quantitat varia en funció de l'amplada i la llargada de la cortina)Trepant i broca finaPintures de vidreCloisonné (per definir els contorns)Pintures acríliquesFil de pescarUna canya o una barra finaProcediment: El primer que cal fer és marcar el diàmetre en cada CD per a poder-los fer un forat, en cada extrem del mateix, amb el trepant.


El següent que hem de fer és pintar les cares superiors dels CDs amb les pintures acríliques

Quan les cares superiors estiguin ben seques, començarem a decorar les cares posteriors, amb calma i sense presse…