Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: de juliol 3, 2011

Aprenem el francès tot cantant!

Imatge
En francès també hem cercat cançons sobre els colors i la que ens ha agradat més és aquesta perquè té un ritme que s'enganxa ràpid i fa que sigui fàcil cantar-la. Oi que si que és guay?

Aprenem l'anglès tot cantant!

Imatge
Ens agrada molt aprendre l'anglès cantant cançons. Sobre els colors, nosaltres saben i cantem moltes vegades la cançó Make colors! però n'hem volgut conèixer i aprendre'n d'altres i, per això, hem estat cercant cançons amb Google i n'hem trobat moltíssimes a YouTube!!!! De totes les que hem escoltat i visualitzat en els videos, la que més ens ha agradat és aquesta: Us ha agradat a vosaltres?

L’awalé: un joc de càlcul, molt entretingut, fàcil de jugar i fàcil de fer!

Imatge
L’awalé és un dels tipus de joc del que s’anomena jocs mangala, és a dir, jocs de càlcul que consisteixen en un tauler amb forats, distribuïts de forma alineada, on si han de dipositar llavors d’una en una a cada forat. Els mangalas són jocs molt i molt antics que s’han transmès, principalment, per tradició oral, això fa que se’ls coneguin per molts noms diferents i que també hi hagi moltes regles diferents o variants. Es creu que els mangalas ja existien molt abans de Crist perquè s’han trobat restes arqueològiques de taulers de pedra amb forats alienats i esculpits per la ma humana. Alguns experts però, dubten si es tracta de jocs mangala o de taules per fer-hi comptes. Ara bé, el primer joc considerat autènticament mangala, segons els experts, data del segle VII després de Crist i es va trobar a Etiòpia. Fixeu-vos doncs si n’és d’antic. Mangala és una paraula que ve de les llengües aràbigues i significa moure/bellugar . De tots els jocs mangalas, l’awalé o aualé, és