Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: de maig 27, 2012

Dies de sol, gaudi i calma!

Imatge
S'acaba el mes de maig i, cada dia, fa més sol i calor! S'apropa l'estiu però la primavera no ens deixa de sorprendre obrint noves flors plenes d'aroma i color, diàriament! 

Juguem molt, llegim contes i poemes i també n'escrivim, treballem amb l'ordinador, ballem i cantem, fem esport, xerrem, cuidem l'hort i els animals de casa, fem manualitats i artesanies, calculem i ampliem coneixements, observem la natura i la vida tractant d'aprendre el que ens ensenya, fem sortides, prenem el sol, ens banyem a la piscina,... i no podem acabar la llista doncs no parem en tot el dia perquè aquesta època de l'any ens fascina!!!!

MAIG Per la fira de Sant Ponç comprem mel i confitures i herbes collides al bosc que curen moltes malures
El maig és un mes molt dolç, tots els camps treuen florida i esclata per tot el món un desig de nova vida
Vinga, correm a jugar tots plegats i amb alegria, la mare no ens renyarà perquè s'ha allargat el dia
I els deures prou que e…

Estris útils fets amb elements naturals!

Imatge
Us heu posat alguna vegada un llapis per recollir-vos els cabells? Jo a classe i, sobretot en aquesta època, ho feia cada dia quan tornàvem del pati per a suportar millor la xafogor! ;)

Amb fustes nobles com la del roure, la del boix o la del llimoner, per exemple, es poden fer moltíssimes coses perquè van molt bé per a treballar-les i són molt duradores. Fer, amb les petites branques, pals per recollir els cabells és molt senzill i també creatiu! És una feina pacient, que desenvolupa la psicomotricitat fina i que ens permet crear un element útil que podem, posteriorment, regalar si volem tenir un detall amb algú que tingui els cabells llargs, és clar!  Per fer el pal, només necessitem branquetes adients que podem trobar passejant pel bosc, la muntanya o qualsevol espai natural; una llima i paper de vidre. Per decorar-lo i fer-lo únic i personal, necessitem un pirogravador, una dremel o bé pintures depenent del que volem fer!

En les següents fotografies podeu apreciar una manera de c…

Descobrir la natura des del silenci!

Imatge
Estar en silenci per escoltar els sons de la natura és un aprenentatge que considero molt important i bàsic per a conèixer-la amb més profunditat i poder així valorar més tot el que ens ofereix, tot entenent que és vital i necessària, en tots els sentits, per a poder viure! Ens agrada molt i sobretot en aquesta època, estirar-nos en la fusta de la piscina per experimentar, amb els ulls tancats i, també, amb els ulls oberts com es desperten els sentits a l'estimular les capacitats sensorials, atenent a les sensacions que sentim en el cos a través de la oïda, l'olfacte, la vista, el tacte i el silenci! Amb els ulls oberts, observem el cel, el moviment de les fulles de les capçades dels arbres, els contrasts de colors i les seves diferents tonalitats (verds, blaus, marrons,...), el volar dels ocells i els coloms del veí! Quan els tanquem, escoltem els diferents sons que podem percebre en l'entorn, tot sentint els diferents aromes de la terra i les plantes, que el ventet ens …

A on anirem a parar amb tanta locura i destrucció?

Imatge
Avui volia fer una entrada per a parlar de l'esquirol que viu en els pins de casa però l'haurem de deixar per un altre dia donat que aquest matí, com passa i ha passat més diumenges en aquesta urbanització que vivim, el Sr. Arroyo estava tallant il·legalment un altre pi sa!
Però com pot ser que aquest senyor pugui inflar-se les butxaques tallant pins cada diumenge i, a més, sense permisos legals?
Doncs perquè l'ajuntament de Rubí se'n renta les mans! Senzillament és així!
Avui mateix, com ja m'ha passat altres vegades, quan he trucat a la policia local per comunicar el que passava, l'agent que m'ha "atès" no m'ha fet gens de cas i, a més, ha derivat la conversa perquè jo m'he dirigit en català i, sembla ser que ara, hem de parlar en "espanyol", ni tan sols castellà, perquè si no no ens entenen ni atenen com m'ha passat aquest matí a mi. Veient que no només no m'han fet cas sinó que, a mes, m'han alçat la veu per parl…