divendres, 9 de novembre de 2012

Visita al Parc Zoològic de Barcelona!


Visitar el zoo no és quelcom que, a mi personalment, em faci molta il·lusió perquè sempre m'ha entristit veure els animals salvatges en captivitat però els parcs zoològics són una de les nostres realitats i no podem ignorar-los sinó que cal ser crítics i saber-ne valorar els seus pros i els seus contres.
Donat que l'Henoch i el Pau ja tenen capacitat d'entendre situacions globals, les seves circumstàncies, utilitat i finalitat, la visita al zoo era imprescindible per a treballar el tema dels animals en més profunditat.
L'observació directe els permet plantejar-se preguntes i necessitar respostes que mirant una foto en un llibre o en internet no es farien perquè no poden empatitzar amb els animals de la mateixa manera que ho poden fer si, aquests, estan vius. En aquest sentit, la visita al zoo és molt enriquidora perquè el seu interès per saber i conèixer es multiplica d'una banda, per l'emoció i la il·lusió que senten per poder veure als animals de veritat, que els fa ser molt més receptius i d'altra banda, perquè poden entendre més els conceptes captivitat i perill d'extinció, tot prenent més consciència de la necessitat que tenim, com a éssers vius que som a l'igual que la resta d'animals i vegetals, d'estimar i preservar la natura doncs som part d'ella i hi depenem, totalment i vital.
La visita en si i el treball posterior d'ordenació, sel·lecció, arxiu i documentació del material recollit al llarg de la mateixa han estat activitats molt positives i profitoses que els han permès ampliar molt més els seus coneixements respecte als animals salvatges i d'arreu, tot ampliant alhora el seu vocabulari en català, castellà i anglès. També els ha fet entendre i prendre consciència més clara del que significa viure en captiveri i de com n'és d'important la llibertat en la vida de qualsevol ésser viu.Si cliqueu en el logo del zoo, podreu jugar als jocs que ens proposen en la seva web !


Que tingueu un bon weekend!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...