dissabte, 12 de maig de 2012

Creant amb elements naturals!

Hay algo que hace que las palabras "naturaleza" y "artesanía" suenen especialmente bien juntas. Después de todo, confeccionar objetos forma parte de la naturaleza humana, sean para decorar o para un uso específico. A su vez, la naturaleza nos ofrece gran diversidad de material para ello, con formas, colores y texturas marcadamente diferentes. Si sale de la ciudad, ya esté en el campo, junto al mar o en un bosque, se verá rodeado de elementos que puede transformar en objetos muy provechosos.
Transporte algo de naturaleza a su hogar y compártalo con sus amigos y su familia al tiempo que se introduce en el mundo de la artesanía natural.El novembre del 2011, la llebre va arribar al nostre bloc però la tortuga no ho ha fet fins avui, tot canviant-nos el final del conte! Je, je!
Avui, bé ahir que ja són quarts d'una, els va arribar, al Daniel i a l'Henoch, la inspiració que necessitaven per acabar-la de pintar doncs la closca se'ls feia complicada de fer! La tortuga de casa, a més, estava hivernant i tot just fa una setmana que ha tret el nas per venir-nos a veure, tot deixant-se veure! Val a dir que, ella és i ha estat la musa d'aquest objecte decoratiu que han fet els dos petits amb l'ajut, col·laboració i coordinació del seu germà gran, en Daniel, que ja n'és tot un mestre, doncs la practica hace al maestro, que diuen!
En l'slide que us presentem, es veu tot el procés d'elaboració, el qual ha estat dividit en tres sessions força espaiades en el temps, ara bé, quan hi ha ganes tot es fa encara que lo bueno se haga esperar,  com també diuen! perquè es prioritzen altres coses o, senzillament, no és el moment adequat! 
L'important és acabar els projectes començats per sentir-ne la satisfacció que dóna veure el resultat final del procés d'ensenyament/aprenentatge hagut i realitzat amb les diferents activitats que s'han anat duent a terme al llarg del mateix.
Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make a free picture slideshow

Aprofitant doncs l'arribada d'ambdues tortugues, la que hivernava i la que, pacientment, esperava per ser pintada, hem cercat poesies per rebre-les, tot fent una benvinguda un xic literària i, després de fullejar llibres i llegir-ne algunes de Lorca i de la Gloria Fuertes, n'hem llegit d'en Rafael Albertí on n'hem trobat una molt adient per elles, musa i figura, car parla d'una tortuga  Heus-la ací!

Nana de la tortuga
Verde, lenta, la tortuga.

¡Ya se comió el perejil,
la hojita de la lechuga!

¡Al agua, que el baño está
rebosando!
¡Al agua,
pato!

Y sí que nos gusta a mí
y al niño ver la tortuga
tontita y sola nadando.


En aquesta època ens passem moltes hores del dia a fora perquè s'hi està millor que a dins i perquè jardí, hort, piscina i animals requereixen més atenció que en l'època del recolliment que els freds de l'hivern ens forcen a fer! Tot i així però, sempre arriba aquell moment en que ve de gust entrar, mullar-se la cara amb aigua ben freda, preparar-se quelcom per beure i seure en el sofà, per llegir, conversar, jugar a un joc tranquil, escoltar música amb tots els sentits per relaxar-nos o senzillament no fer res tot gaudint del repòs, tan merescut, des de la tranquil·litat i el silenci que generen el benestar i la calma!
I des d'aquesta calma, la lectura poètica d'aquesta tarda, abans de sopar, ha estat un goig i un plaure que no es pot pagar amb diners!!!!


Bon Cap de Setmana!!!!

divendres, 11 de maig de 2012

Gracias por estar ahí!La Colo de Buceando en mi, que ens té molta estima i apreci, ens ha tornat a donar una alegria al compartir aquest premi tant graciós, bonic, primaveral i especial amb nosaltres!!!! Gracias Colo! Ha sido un detalle muy lindo por tu parte pensar en nosotros para compartir este premio tan especial! 
És un premi dolç però picardiós i vol saber 5 coses sobre els nostres gustos i aficions: 

Un llibre que recomanes: Quan t’agrada llegir, com a mi, i ja et queda només 1 mes i escaig per fer-ne 49, la llista de llibres a recomanar és tan llarga que costa de decidir-se per un; en casos així, tanco els ulls i dic el primer que em ve en el record i en aquest cas ha estat la novel·la d’Alessandro Baricco, Seda. Un llibre molt curtet, com un sospir, però que perdura, per sempre més, en el bagul dels bons records com el tacte de la seda!

Un joc, joguina o activitat que no falla amb els teus petits: És difícil perquè no paren en tot el dia i juguen a moltes i amb moltes coses però mai diuen que no si els proposo una partida d’escacs, fer un pastís, anar a plantar a l’hort, anar a fer una excursió o investigació (muntanya, platja, bosc,...),..., ara bé, els guixos, llapis i llapis de colors els agafen cada dia! I els Magnetix i els Geomag, també! 

Una cançó infantil: Sens dubte, tot i que en cantem moltes, Puff era un drac màgic


Un bon pla: Deixar-nos guiar pel nostre instint positiu, la nostra imaginació i creativitat i les nostres necessitats, tot compartint i respectant-nos, perquè, cada moment, ens sorprengui i sigui màgic, estiguem allà on estiguem! 

Una cançó: Aquí em passa el mateix que amb els llibres, així doncs faré el mateix que he fet abans per decidir-me, cosa que no m’és gens fàcil! ;) No és gens fàcil però, aquest cop, m’ha vingut molt ràpid tant que així com penso escric i no puc evitar citar en aquesta ocasió Esos locos bajitos de Joan Manuel Serrat doncs és molt d’agrair que els nostres ”locos bajitos” estiguin al nostre costat, estimant-nos i deixant-se estimar, perquè un dia van dedidir que fóssim les seves mares! Per a ells i elles doncs que ens fan la vida més meravellosa i alegre, GRACIAS POR ESTAR AHÍ fills i filles de l’amor i la vida! Cuidem-los com el millor tresor que es pugui tenir perquè els infants són un tresor ple de sorpreses màgiques si els estimem i els escoltem, tot respectant-los la seva integritat perquè puguin ser ells mateixos sense pors, tensions, repressions ni confusions!!!! 


Aquest premi especial el vull compartir amb 

La Marisol de Pinta la lluna doncs és de les primeres seguidores que vam tenir i encara no s’ha cansat de visitar-nos! ;) Gracias por estar ahí, Marisol! 

La Inma de Para mi peque con amor que encara que sé que es va plantar i li ho respecto, és un premi molt adient per ella doncs, així com la Marisol, sempre se’n recorda de nosaltres! Que el reculli és el de menys, nomenar-la és el que compte! Gracias por estar ahí, Inma! 

La Colo de Buceando en mi, doncs encara que li torni com si d’un boomerang es tractés, se’l mereix de tot cor perquè haver-la conegut m’ha donat molta força i molta empenta en uns moments molt difícils per nosaltres i m’ha ajudat molt la seva empatia i comprensió. Gracias, Colo, por estar ahí! 

I també el vull compartir amb l’Henoch de Mana el Cor i el Pau de Pau perquè es continuïn motivant en fer els seus blocs amb els que aprenen tant perquè els fan amb moltes ganes i il·lusió! A més, qui millor que els meus “locos bajitos” per a agrair-los que estén ahí? Gràcies Pau i Henoch per ser tan meravellosos i per estar en les nostres vides! 

Gràcies també a tots i totes els que ens visiteu encara que no ens deixeu els vostres comentaris perquè també estais ahí! ;)

dijous, 10 de maig de 2012

Doooonuts? Quina casualitat!!!!

No fa gaire dies que parlàvem de com es deurien fer els donuts perquè ens semblava una textura difícil d'aconseguir i vam quedar que cercaríem la recepta per a poder provar-los de fer, doncs ens agraden molt però la pastisseria industrial no gaire i, cada vegada, menys! I ves per on, casualitats o coincidències de la vida, que l'endemà d'aquesta conversa van penjar en el bloc La Pantigana una entrada on s'explicava molt bé la manera de fer-los!!!!
Ens vam alegrar molt perquè ens va semblar cosa de "màgia", doncs va ser parlar-ne i pam! Dit i fet, vam entrar en el nostre bloc i en la llista dels blocs que seguim ens estava esperant la recepta, talment com si hagués estat pendent de que la demanéssim per aparèixer davant dels nostres sorpresos ulls! ;)
Recepta en ma doncs, només calia posar-s'hi i abans d'ahir va arribar l'esperat moment car "lo bueno se hace esperar", que diuen!


Ens van quedar boníssims, tot i que era la primera vegada que els fèiem, i s'hi us animeu veureu que no és gens complicat, a més, seguint els passos de la recepta del bloc La Pantigana és bufar i fer ampolles perquè s'entén molt bé el procés d'elaboració i pels amants de la xocolata, també s'explica com fer-los amb cobertura!


Moltes gràcies La Pantigana per la recepta car ens va anar molt rebé i a més, ara que ja els hem tastat, podem dir de totes totes, que surten molt rebons! Diferents però molt més bons i saludables que els industrials!!!!

 
 
 
 

Mmmm! Molt Bon Profit!!!!

dimecres, 9 de maig de 2012

Jardí medicinal: La camamilla!

Fa uns dies, uns veïns ens van portar un pot ple de camamilla que acabaven de recollir del seu hort. Nosaltres n'havíem tingut però ara ja no en tenim i els ho vam agrair, a més, no ens ho esperàvem!
En tornarem a plantar perquè ens cal engrandir el jardí medicinal!!!!

 

La camamilla (Matricaria chamomilla) és una planta aromàtica de fulla perenne que es troba en tot el litoral mediterrani i acostuma a créixer en prats, vores de camins, camps no llaurats,..., però també és molt habitual veure-la en horts i jardins donat que el seu cultiu és fàcil i va molt bé tenir-la a casa, si es pot, perquè té moltes propietats medicinals, sobretot pels trastorns digestius.
No acostuma a créixer més de 30 cm. Al llarg de la tija hi té nombroses fulles dividides i a dalt de tot hi neix la flor. 
Les seves flors són com petits botons que recorden les margarides, amb l'interior groc, bombat i envoltat de lígules blanques. Aquesta és la part de la planta que es sol utilitzar, principalment per a preparar infusions. Les flors s'acostumen a collir en aquesta època i s'han de fer assecar en un lloc airejat i sec per a la seva posterior utilització.
La principal virtut de la camamilla és la seva acció antiinflamatòria que, sumada a les altres propietats medicinals que té, la fan molt recomanable per a tractar la gastritis i les úlceres d'estómac. 
És un bon sedant per a calmar el dolor i afavoreix la curació de les ferides. Ajuda a combatre l'asma i també va bé per relaxar-se abans de dormir, sobretot la mainada quan els costa adormir-se per alguna raó.


Les seves principals propietats i els seus usos més freqüents són:
Digestives: Està indicada per a tractar indigestions, nàusees, digestions pesades, còlics,..., doncs calma el dolor i estimula les secrecions digestives.
Antiespasmòdiques: Relaxa els músculs de l'intestí tot calmant els dolors produïts pels espasmes estomacals. També calma el dolor menstrual.
Estimulants: Té propietats aperitives que estimulen la gana en casos de desgana.
Carminatives: Afavoreix l'expulsió de gasos intestinals.
Vermífugues: Ajuda a combatre i expulsar paràsits intestinals.
Hepàtiques: Està indicada per a tractar els còlics biliars i els trastorns d'obstrucció hepàtica.

També s'usa per a netejar i calmar els ulls quan estan irritats, tot aplicant-hi unes gases amarades d'infusió tèbia. 
Esbaldir els cabells rossos amb infusió de camamilla és una bona opció si es volen aclarir i fer brillar més.
Normalment es pren en infusió fent coure els botons florals en aigua però també es poden preparar tisanes més adients per a tractar gasos, indigestions i espasmes estomacals. La tisana es prepara combinant 1g de camamilla, 1g de fonoll, 1g d'anís verd i 1g d'alcaravia per tassa d'aigua.
Finalment, dir que es sabut que les infusions d'aquesta planta ja es prenien en el segle I aC per a combatre les malalties del sistema digestiu i era una planta molt apreciada per les seves propietats depuratives i sedants!

La Manzanilla. Anònim del segle XV
  

dimarts, 8 de maig de 2012

Flam de formatgets!

El Saül i el Daniel han vinguts encantats de Màlaga perquè s'hi han sentit molt a gust i s'ho han passat molt rebé! A més a més, han menjat d'allò més bé perquè l'Amparo és molt bona cuinera i els ha cuidat molt, donant-los a conèixer plats i postres d'elaboració pròpia que ells no havien tastat mai. Una d'aquestes delícies que han descobert a casa del Roque i família, ha estat el flam de formatgets i el Saül ens l'ha volgut preparar perquè així el podéssim tastar i comprovar com n'és de bo. 
I un cop tastat us podem dir que l'hem trobat boníssim!!!! 

Ingredients
4 ous
500ml de llet
8 formatgets
8 cullerades de sucre

Elaboració
És molt senzill, només cal batre tots els ingredients i posar la mescla a coure, a foc lent i sense deixar de remenar, fins que bulli i s'espesseixi. Tot seguit, s'aboca en la flamera i es cobreix amb galetes. Es deixa refredar i després es posa, un mínim de 5 hores, en la nevera.
Desemmotllem i ja està llest per degustar-lo i gaudir-lo! Des de Màlaga ens heu regalat una recepta i, des de Catalunya, us en donem les gràcies amb un poema d'en Martí i Pol i un fort petó!!!! 

FLAM
Sempre que a casa fan flam,
quin reclam!,
pels llepafils i pels altres
és un ham.

Quan el porten a la taula
gronxa el plat
i li claves la cullera
de bon grat.

Avis i nens l'aprecien
i és ben clar,
perquè pel flam no fa falta
mastegar.
Miquel Martí i Pol


Gracias por la receta y por todo, Amparo linda!!!!

dilluns, 7 de maig de 2012

Vida i salut: L'helioteràpia!

Segons un antic i savi proverbi, "on hi entra el sol, no hi entra el metge!!!!"


El sol ens proporciona l'energia, la llum i el calor, vitals i absolutament necessaris perquè hi hagi vida en el nostre planeta, és a dir, sense ell la mare terra no podria crear ni mantenir vida vegetal ni animal. Els raigs solars doncs, exerceixen una influència molt gran sobre les funcions del nostre organisme  i els altres organismes naturals. Omplen l'espai de llum, escalfen i acoloreixen la terra i ens vitalitzen i depuren l'organisme, tot enfortint-nos el sistema nerviós.
Dit a grans trets, la llum solar està composada de radiacions que en travessar un prisma es dispersen generant els 7 colors de l'arc en ciel, però formen la llum blanca quan estan junts. 

Les radiacions infraroges i les ultra-violeta no les podem veure perquè la vista no les pot captar però són molt importants.
Els raigs infrarojos són sobretot calòrics i malgrat no tinguin un gran poder de penetració en l'organisme, la seva acció sobre ell és antiinflamatòria i sedant. Els raigs ultra-violetes pel contrari, són absorbits per la pell i la seva acció sobre el nostre organisme és desinfectant i, també, és estimulant de la secreció gàstrica, de la formació de melanina per pigmentar la pell i de la producció de vitamina D.
Tot i que el sol és vital i absolutament necessari per viure, no  és convenient abusar-ne quan ens hi exposem car tots els abusos són nocius. Ara bé, pres amb moderació és molt beneficiós per la salut perquè els seus efectes en l'organisme són molt positius:
Enforteix el sistema nerviós i també els ossos perquè fa augmentar la producció de vitamina D a través de les cèl·lules de la pell, tot beneficiant el metabolisme ossi.
Fa augmentar la transpiració, pel seu efecte calòric, tot millorant la circulació sanguina en la pell amb la qual cosa, potencia i afavoreix l'expulsió de substàncies nocives a través del suor.
Estimula la producció de melanina, que és el pigment que fa enfosquir la pell quan ens hi exposem per posar-nos morenos encara que la seva funció en l'organisme és de tipus defensiva.
Afavoreix la producció de glòbuls vermells i glòbuls blancs, tot enriquint la sang i les seves defenses per prevenir infeccions.
Regula la secreció d'hormones i, per tant, beneficia el funcionament de les glàndules del nostre cos (suprarenals, ovaris, testicles, pàncrees, tim, tiroides, pituïtària, pineal) (Quan jo era adolescent, el ginecòleg em va recomanar que prengués el sol als pits per reduir els dolors menstruals).
Aquesta regulació hormonal ajuda a aprimar en casos d'obesitat i a engreixar a qui està massa prim.


Té una acció bactericida perquè destrueix els bacteris que arriben a la pell, evitant malalties i accelera la curació de les ferides perquè també té una acció antisèptica.
Ajuda a calmar el dolor de les articulacions quan estan inflamades i també millora les funcions digestives.
El sol és indispensable en el creixement i desenvolupament infantil però cal anar amb compte i prendre precaucions amb els nadons fins que tenen dos anys perquè són molt sensibles als raigs solars i es poden cremar. Convé doncs que no s'hi exposin estones llargues i que portin robeta lleugera i barret, sobretot quan els portem a la platja o al camp!


Es bo prendre banys de sol al llarg de tot l'any, aprofitant el sol del migdia, en les estacions fredes, i prenent-lo pel matí i/o la tarda en les estacions caloroses car la seva radiació és molt forta al migdia encara que el cel estigui nuvolat. Els llocs més adients pels banys de sol són la platja i la muntanya doncs són espais on la radiació ultra-violeta s'intensifica; en el mar perquè s'hi reflecteix com si d'un mirall es tractés i en la muntanya perquè l'energia solar es dispersa menys en les altures car els raigs no han de travessar les capes d'aire i pols que hi ha per damunt de les zones baixes. A ciutat, bona part de les radiacions del sol són absorbides per la pols i la contaminació per això la seva incidència sobre l'organisme és menor.
Podem prendre el sol en moviment, passejant o fent exercici, o bé en posició estàtica, asseguts o estirats. En aquest darrer cas, convé tapar-se el cap si s'hi està molta estona perquè dilata les venes i pot generar mal de cap. El nudisme és molt beneficiós perquè permet que els raigs solars arribin a tot el cos, afavorint el funcionament de tot el nostre organisme.
Perquè el sol ens sigui beneficiós al 100%  però, cal considerar algunes precaucions:
És molt important anar bevent aigua durant les exposicions al sol perquè, al potenciar la transpiració, ens deshidrata i també convé anar alternant els banys de sol amb els banys d'aigua freda per anar tonificant el cos i per netejar-li la suor.
Les exposicions directes al sol no han de ser abusives perquè sobrecarrega el sistema circulatori i envelleix la pell perquè els raigs ultra-violetes destrueixen el teixit elàstic, sobretot el facial.
En cas de febre, s'ha d'evitar perquè ens augmenta la temperatura corporal per mor de la seva acció calòrica.
Si es tenen varius cal protegir-les del sol perquè al dilatar-se les venes, s'intensifiquen i augmenten.
Si es pateixen dermatitis inflamatòries no és aconsellable l'helioteràpia.


Espero que la informació us serveixi, sobretot ara que s'acosta l'estiu, 
i que gaudiu de bons banys de sol terapèutic
doncs cos i ànima us ho agrairan!!!! 

Gràcies pare Sol per fer possible la Vida!

diumenge, 6 de maig de 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...