dissabte, 14 d’abril de 2012

dijous, 12 d’abril de 2012

Grans mestres: Ramón del Valle-Inclán

"POÉTICA: El verbo de los poetas, como el de los santos, no requiere descifrarse por gramática para mover las almas. Su esencia es el milagro musical. El verso, por ser verso, es ya emotivo, sin requerir juicio ni razonamiento. Al goce de su esencia ideológica suma el goce de su esencia musical, numen de una categoría más alta. Y este poder del verbo en la rima se aquilata y concreta. La rima es un sortilegio emocional del que los antiguos sólo tuvieron un vago conocimiento. La rima junta en un verso la emoción de otro verso con el cual se concierta: hace una suma, y si no logra anular el tiempo, lo encierra y lo aquilata en el instante de una palabra, de una sílaba, de un sonido. El concepto sigue siendo obra de todas las palabras, está diluido en la estrofa; pero la emoción se concita y vive en aquellas palabras que contienen un tesoro de emociones en la simetría de sus letras. Como la piedra y sus círculos en el agua, así las rimas en su enlace numeral y musical. La última resume la vibración de las anteriores. Y únicamente por la gracia de su verbo se logra el extremado anhelo de alumbrar y asignar en voces las neblinas del pensamiento, las formas ingrávidas de la emoción, la alegría y la melancolía difusa en la gran turquesa de la luz. ¡Toda la nuestra vida dionisiaca entrañada de intuiciones místicas!
El secreto de las conciencias sólo puede revelarse en el milagro musical de las palabras. ¡Así el poeta, cuanto más oscuro, más divino! La oscuridad no estará en él, pero fluirá del abismo de sus emociones que le separa del mundo. Y el poeta ha de esperar siempre en un día lejano, donde su verso enigmático sea como diamante de luz para otras almas, de cuyos sentimientos y emociones sólo ha de ser precursor."

La rosa del reloj
Es la hora de los enigmas, 
cuando la tarde del verano,
de las nubes mandó un milano
sobre las palomas benignas.
¡Es la hora de los enigmas!
Es la hora de la paloma:
Sigue los vuelos la mirada
de una niña. Tarde rosada,
musical y divina coma.
¡Es la hora de la paloma!
Es la hora de la culebra:
El diablo se arranca una cana,
cae del árbol la manzana
y el cristal de un sueño se quiebra.
¡Es la hora de la culebra!
Es la hora de la gallina:
El cementerio tiene luces,
se santiguan ante las cruces
las beatas, el viento agorina.
¡Es la hora de la gallina!
Es la hora de la doncella:
Lágrimas, cartas y cantares,
el aire pleno de azahares,
la tarde azul, sólo una estrella.
¡Es la hora de la doncella!
Es la hora de la lechuza:
Descifra escrituras el viejo,
se quiebra de pronto el espejo,
sale la vieja con la alcuza.
¡Es la hora de la lehuza!
Es la hora de la raposa:
Ronda la calle una vihuela,
porta la vieja a la mozuela
un anillo con una rosa.
¡Es la hora de la raposa!
Es la hora del alma en pena:
Una bruja en la encrucijada,
con la oración excomulgada
le pide al muerto su cadena.
¡Es la hora del alma en pena!
Es la hora del lubricán:
Acecha el mochuelo en el pino,
el bandolero en el camino,
y en el prostíbulo Satán.
¡Es la hora del lubricán!
Ramón del Valle-Inclán

dimecres, 11 d’abril de 2012

De mica en mica, s'omple la pica!


Adaptar la llar a les necessitats de tots suposa estar en activitat constant car els fills creixen i els seus interessos van, en certa manera, marcant canvis.
El Daniel i el Saül van començar a estudiar música quan eren petits com els seus germans i, tot i que els hi  ha anat a èpoques, és quelcom que mai han deixat i me n'alegro molt perquè penso que el desenvolupament de les seves inquietuds vers les arts és primordial i bàsic per a la seva formació integral i humana. Per l'Henoch i el Pau també és molt important tenir models de referència que els motivin a interessar-se per la cultura i les arts per tal d'anar integrant aprenentatges positius, tot desenvolupant les pròpies destreses, habilitats i inquietuds.
Un bon ambient familiar, amb bona comunicació i entesa, afavoreix la creativitat i la llibertat de tria dels aprenentatges de caire més artístic, en funció de les inquietuds i interessos individuals de cada un dels seus membres. Adequar els espais, si hi ha possibilitat de fer-ho, també potencia l'interès i la motivació perquè en facilita les activitats que se'n deriven d'aquestes àrees.
La sala d'assaig semblava un impossible quan els ho vaig proposar però de mica en mica, s'omple la pica que diuen i ja queda poc perquè estigui enllestida! Fa uns dos anys que vam començar a tirar endavant aquest projecte però des de la tranquil·litat i la calma car hi han hagut altres prioritats i, a més, en una casa on es valora la vida autosuficient, sempre hi ha activitat perquè hi ha molta feina; feina, tot sigui dit, plaent i agradable perquè es fa sense horaris ni patrons, és a dir, seguin els ritmes i els impulsos que la responsabilitat i la consciència de respecte i benestar ens van marcant perquè tot vagi sortint cada dia més bé!
Tornant a la sala d'assaig diré que ens té a tots molt il·lusionats i motivats perquè la música és una de les nostres passions (a casa sempre sona, en viu o en audio, a una hora o a una altre) i, ara, que la feina més grossa i feixuga ja està feta, encara més car ja li veiem cara i ulls!
El Daniel, per fi, ja va poder muntar la bateria! Semblava que ni ell mateix s'ho podia creure!

 
 
 
 
 Parts d'una bateria estàndard

1. El Bombo
És l'element central de la bateria. El bombo serveix per produir la base dels patrons rítmics que combinaran amb els altres instruments i la seva funció doncs, és molt important perquè determina el pols o el beat.
El bombo es fa sonar amb un pedal. N'hi ha de molts tipus, des dels ben senzills als molt complicats que ja requereixen molta coordinació i exactitud.
2. La Caixa
La caixa emet una mena de brunzit en vibrar degut a uns bordons que tenen a l'interior que es poden posar o treure, segons la vibració i el so que es vulgui emetre. Els bordons són unes cordes metàl·liques que vibren al copejar la membrana superior, produint un so metàl·lic i estrident al repicar  aquests en la membrana inferior.
Es toca amb les baquetes, les quals acostumen a ser de fusta encara que també n'hi ha de fibra de carboni, de plàstic, d'alumini i de metall (usades principalment pel jazz). La baqueta és l'eina essencial del bateria i també n'hi ha de molts tipus i varietats no només pel que fa al material del que estan fetes, sinó també a la grandària, el pes i la punta.
3. Tom 1
4. Tom 2
Els toms són els timbals aeris i van muntats, normalment, per damunt del bombo situats ambdós a la mateixa altura, més o menys. També es toquen amb les baquetes.
5. Tom goliat
És més llarg que els toms aeris i, generalment, té tres potes individuals. S'acostuma a col·locar a la mateixa altura que la caixa.
6. El Hi-hat
El hi-hat consta de dos plats instal·lats en un suport amb pedal que, al pressionar-lo amb el peu, fa baixar el plat superior fent-lo caure al damunt del plat inferior, tot fent-los xocar i sonar a ambdós alhora. Mantenint el pedal pressionat, els plats queden units, això s'acostuma a fer per a poder marcar el ritme amb les baquetes, tot picant damunt del plat superior.
7. Ride
És el plat més gran de tot el conjunt d'instruments que composen la bateria. En certs casos, pot substituir al hi-hat si es vol un marcar un ritme més melòdic. Es toca amb les baquetes.
8. Crash
És un plat de mesura mitjana comparat amb els altres que produeix un so fort, estrident i agut. Es pot tocar amb les baquetes, amb maces o amb les mans depenent de la intensitat de so que volem. Aquest plat dóna moltes possibilitats en funció de com es copeja. A vegades, es copeja fort amb la baqueta i s'atura, tot seguit, amb la ma per a tallar la vibració produint un efecte determinat, a voluntat del percussionista o del que demani el ritme de la melodia.

Aquests són els instruments que composen una bateria estàndard però les bateries professionals i les d'orquestra tenen més elements incorporats. En aquest vídeo, que ens recomana el Daniel, es pot apreciar.dimarts, 10 d’abril de 2012

An egg hunt!!!

Avui, dilluns, han vingut el Lluís, la Lisbell i la Bàrbara a jugar i, també, a aprendre perquè sempre que venen juguem i fem activitats divertides, lúdiques i didàctiques per passar-ho bé, tot compartint aprenentatges!
Hem aprofitat i hem improvisat An egg hunt donat que feia una tarda molt bonica i en el pati s'hi estava molt a gust!
El Saül, la Lisbell i el Lluís han amagat petits ous de xocolata i ChupaChups mentre els tres petits jugaven i esperaven a dalt amb mi, contents i amb ganes d'anar a cercar the eggs like Max & Ruby do!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fer feliços i contents els nens/es no costa gens si els adults estem pendents d'ells/es! ;)

dilluns, 9 d’abril de 2012

Detalls que són d'agrair!


Primer de tot vull agrair a la Colo de Buceando en mi el seu carinyo, estima i valoració, tan desinteressada i sincera, perquè m'anima i m'omple d'energia positiva per a continuar treballant i creant des de la il·lusió i l'espontaneïtat. Avui, els meus fills que fan possible i protagonitzen aquest bloc, i jo volem agrair-li de tot cor que hagi pensat en nosaltres per a compartir aquest

Petit i bonic detall
Reconeixement de qui et valora
En funció del que penses i fas
M'alegra i emociona
I m'anima a continuar!

Donat que és un  premi amb el que es reconeix el treball realitzat per blocs amb pocs seguidors, em fa il·lusió compartir-lo amb l'Henoch de Mana el Cor i el Pau de Pau per tot el que treballen i les ganes que hi posen a aprendre i fer les coses amb cura i ben fetes. Us estimo molt pipiolos!
També el vull compartir amb la Carole de In the Sonoran Sun per la seva sensibilitat vers la natura i per les espectaculars fotografies que sempre comparteix! Thanks Carole for your sensitivity and the beauty you share with your blog!  
Amb la Dolors de MENJALLETRES per tot el material, didàctic i literari, que comparteix!
I amb la Violeta de English and much more perquè m'agrada el seu bloc i els recursos que hi trobes!

Les regles del premi Liebster Blog són molt senzilles:
1. Enllaçar el bloc que t'ha premiat per a què els teus lectors el puguin visitar, si volen.
2. Compartir el premi amb 5 blocs, amb menys de 200 seguidors, que t'agradin i creguis que mereixen ser reconeguts per la seva feina, tot deixant-los un comentari fent-los saber que han estat guardonats.
3. Esperar que aquests blocs també comparteixin el premi amb 5 blocs més.

Felicitats i gràcies a tots/es!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...