Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: de juliol 17, 2011

Cura i manteniment de l’hort (2)

Imatge
Fa dies que volíem elaborar cartells amb els noms de les plantes que hi tenim a l’hort perquè d’aquesta manera ens és més senzill distingir-les i aprendre’ns els noms, que n’hi ha molts!!!! Però no sabíem com fer-nos-ho per poder-los protegir de la pluja. L’altre dia, mirant el bloc Au fil des jours, que ens agrada molt, vam veure els cartells que havien fet, són preciosos! En veure’ls i agafant la idea d’enganxar-los dins d’alguna cosa que tingues vora, vaig pensar que utilitzant plats de plàstic també podrien quedar més protegits. A veure com ens va!
Material necessari Plats de plàstic Fulls de paper Retoladors Cola blanca Punxó i tapís per punxar Filferro
Procés Hem escrit els noms de les plantes, les hem dibuixat i després hem retallat els cercles.
Tot seguit, els hem enganxat a l’interior dels plats amb cola blanca i també els hem cobert de cola pel damunt perquè quedessin més plastificats i protegits.

Estiu actiu: L’estany.

Imatge
Tenir un estany al jardí és molt agradable i gratificant, sobretot si t’agraden el peixos. Fer-lo no és gens complicat si tens un espai adequat, ara bé, al principi cal estar-li al damunt fins que es crea el seu propi ecosistema perquè els peixos hi puguin viure bé. Es convenient doncs, posar-hi primer les plantes i prendre’n cura fins que s’adapten al nou espai, abans de posar-hi els peixos. Les plantes són imprescindibles perquè oxigenen l’aigua i proporcionen aliment i aixopluc als peixos, a més a més, fan ombra i mantenen l’aigua més fresca. També guarneixen l’estany i el propi jardí perquè n’amplien la varietat. El primer que cal fer, un cop s’ha decidit el lloc per ubicar-lo, és un bon forat, d’uns 2 o 3 metres de llargària i uns 50 cm. de profunditat, com a mínim. Tanmateix, si teniu espai és millor fer-lo més gran i si viviu en una zona on hi neva i hi gela durant el hivern, cal fer-lo més profund doncs així s’evita que es glaci l’aigua del fons. El següent pas és folrar-lo perqu…

Cura i manteniment de l’hort!

Imatge
Les tomaqueres ja comencen a fer goig i a tenir tomàquets!!!!

Darrera feina feta. Després de la collita de les patates, vam haver de preparar la terra per poder-hi tornar a plantar.Feines que vam fer i procés: Remoure la terra amb el motocultor per airejar-la i esterrossar-la bé.Deixar reposar dos dies.Adobar-la. Vam tirar-li fems naturals (d’ovella, cavall i gallinassa) per enriquir-la i vam tornar a passar el motocultor perquè l’adob quedés ben barrejat amb la terra.Deixar reposar (dues setmanes), deixant que les gallines s’hi esbargissin tot remenant-la i picant-la.Preparar els solcs amb l’aixada.Anar a cercar canyes a la riera que hi ha a prop de casa.Clavar-les formant fileres. Les canyes serveixen per subjectar les mànegues de reg i perquè s’hi enfilin les tomaqueres i les mongetes.Distribuir i col·locar les mànegues de reg.Plantar pebrots, més tomaqueres, carbassons i cols.I un cop la feina enllestida, l’hort ja fa una altra cara!!!!