Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: de febrer 26, 2012

Anar a La Mola, sempre ens mola!

Imatge
Dilluns passat vam anar a La Mola i vam aprofitar molt la sortida car varem fer i varem aprendre moltes coses! Primer de tot, us hem de dir que La Mola (1.104 m) és el cim més alt del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, que es troba a la Serralada Prelitoral, situat en el tram que s'aixeca entre el Vallès Occidental i el Bages.   Els he explicat a l'Henoch i al Pau que un Parc Natural és una zona protegida, és a dir, que no es pot urbanitzar car només s'hi autoritzen aquells usos que en permetin la seva conservació doncs els boscos compleixen moltes funcions vitals per molts éssers vius, entre d'altres els humans, i és molt necessari prendre'n cura i protegir-los per a que no siguin destruïts!  Han aprés també que Sant Llorenç de Munt és un massís perquè està format per blocs muntanyencs arrodonits doncs el seu relleu és molt antic i està molt erosionat, a més, la seva alçada és de muntanya mitjana. L'estudi en directe del relleu, la vegetació …

La mimosa ens mima!

Imatge
La mimosa, com cada any a les acaballes de l'hivern, ens mima amb l'aroma i la bellesa de les seves flors, que amb el seu intens groc ens anuncia que la primavera és a prop! La mimosa (acacia dealbata) és originaria del SE d'Austràlia i Tasmània però és molt habitual veure-la per la zona meridional d'Europa on es cultiva com a arbre ornamental de jardí. Aquesta espècie, pertany a la família de les lleguminoses i les seves flors són globulars i petites (3mm de diàmetre) de color groc, lluminós i intens, i són molt oloroses. S'agrupen en llargues inflorescències terminals i d'altres axil·lars més petites, formant "rams" en les pròpies branques, deixant tota la capçada ben guarnida, "il·luminada" i perfumada quan esclaten!
De la mateixa  família és la mimosa púdica o sensitiva, una planta sensible al tacte de la que ja us en havia parlat a principis d'hivern.
Una vegada obertes, les flors de la mimosa duren força dies fins que es van torna…