Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: de febrer 16, 2014

El Quefir de llet!

Imatge
Nomenem quefir de llet al producte làctic, semblant al iogurt, que obtenim en fer fermentar la llet per l'acció dels grans de quefir. 
Els grans de quefir són microorganismes formats per distints llevats, bacils, lípids i proteïnes agrupades en una matriu nomenada kefiran. D'aspecte  recorden a la coliflor però la seva textura és gelatinosa i tova; viuen en la llet crua, tot reproduint-se per això, normalment, les persones que tenim quefir en podem donar a qui ens en demana. Aquests nòduls fermenten els hidrats de carboni (lactosa) tornant-los directament assimilables per l'organisme, per això és molt recomanable quan es pateixen trastorns o malalties de l'aparell digestiu, com ara les úlceres d'estómac, digestions pesades, estrenyiment, ..., doncs la seva acció depurativa en el tub digestiu i en la resta de l'organisme n'afavoreix la cura i la salut. El quefir fermenta la llet principalment pels bacteris i llevats, a diferència del iogurt que només fermen…

Caminant entre mimoses i ametllers!

Imatge
Passejar en silenci pels camins per contemplar, escoltar, olorar i admirar la natura, que no deixa de sorprendre'ns i meravellar-nos, ens omple de vida i ens inspira! 
Els ametllers
Les mimoses! And this one's for you! XXX