Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: de febrer 19, 2012

Grans mestres: Miguel de Unamuno

Imatge
"POÉTICA: Los supuestos revolucionarios estéticos y literarios no están mal, en lo programático, mientras hacen programas. Pero al ir a realizarlos no cumplen sus propios propósitos y promesas. Sin que empezca para que se adjudiquen los precursores que se les antoje. En estas procedencias, además, casi siempre exclusivamente cerebrales, suele haber mucha más retórica que poética. Sabido es que la retórica sirve para vestir y revestir, acaso para disfrazar el pensamiento y el sentimiento, cuando los hay, y que la poética sirve para desnudarlo. Un poeta es el que desnuda con lenguaje rítmico su alma. El ritmo, además, le sirve, como el bieldo de aventar en la era, para apurar su pensamiento, separando a la brisa del cielo soleado, el grano de la paja. El mundo espiritual de la poesía es el mundo de la pura heterodoxia o, mejor, de la pura herejía. Todo verdadero poeta es un hereje, y el hereje es el que se atiene a postceptos y no a preceptos, a resultados y no a premisas, a creacio…

Aprenem anglès i francès: Els animals!

Imatge
Aquests dies estem introduint vocabulari d'animals en francès i anglès. De moment, les llengües estrangeres, gairebé només, les treballo a nivell oral perquè el més important és que es vagin familiaritzant amb ambdues, tot interioritzant el vocabulari de forma natural mentre van assimilant la fonètica i la pronúncia de cada idioma, alhora que treballen la comprensió oral.  El que més fem doncs, són activitats auditives i visuals, encara que també utilitzem jocs i recursos TIC amb els que també treballen la llengua escrita. A YouTube hi trobem moltes cançons i contes que els atrauen molt. Els contes els comprenen molt bé perquè les imatges els ajuden molt i les cançons se les aprenen molt ràpid perquè els agrada molt cantar i, sobretot, fer-ho en francès i anglès. Les cançons són fàcils de memoritzar perquè la melodia ajuda a recordar la lletra i el vocabulari es va interioritzant de manera natural; també ens van molt bé per aprendre a pronunciar correctament les paraules car les …

El gebre ha gelat les plantes!

Imatge
Les darreres gelades han fet mal a moltes de les plantes que tenim, avui els hem tret totes les fulles que s'havien gelat i tornat fosques. Les plantes més fortes han resistit i estan fent brots nous però n'hi ha alguna que s'ha mort :( De tota manera, aquesta poda general els farà bé, sobretot ara que ja queda poc perquè s'acabi l'hivern! De tot mal en surt un gran bé, que diuen!!!!

I a vosaltres, us han fet gaire mal les gelades?

Avui han cremat en Carnestoltes!

Imatge
El seguici de vidus, vídues i altres ànimes compungides per la pèrdua del Rei Carnestoltes ha precedit, en solemne desfilada fúnebre, la cremada de sa Majestat, que ha tingut lloc al mig de la plaça del poble!  La Vella Quaresma, enguany també l'ha vençut!


Enguany, el Carnaval ja s'ha acabat esperem que, com nosaltres, Molt bé ho hagis passat!
Les fotografies de la crema  de sa Majestat, les ha fet el Pau
Seguint aquest enllaç trobaràs activitats, contes, informació, cançons,... sobre el Carnaval! 

La Vella Quaresma ja és a casa!

Imatge
Avui hem fet la Vella Quaresma i després el Pau i l'Henoch han explicat com l'hem fet, en els seus blocs! 

Els dos han treballat molt i variat i, a més, ho han fet molt contents i engrescats!!!!

I quina bona sorpresa que hem tingut avui!!!!

Imatge
Avui dilluns, volíem fer una entrada sobre La Mola perquè aquest matí hi hem estat tot fent fotos, cercant llenya i investigant per fer-la però, quan hem arribat a casa, hi havia una sorpresa tan, tan, tan bonica i especial que ens ha capgirat tots els plans! :) Quina alegria més gran!!!!  Doncs era el paquet del regal del sorteig que la Marina de pell a pell havia fet aquest Nadal!

Per això, avui no parlarem de la muntanya i us mostrarem el que hi havia a dins d'aquest paquet, tan ben embolicat, que ens ha arribat aquest matí i que tanta il·lusió ens ha fet!

Sabia greu desembolicar-lo de tant bonic i ben preparat que estava però també ens feia molta il·lusió saber que hi havia a dins!!!! (jo ja ho sabia però dissimulava, je, je! doncs l'Henoch i el Pau estaven molt emocionats, és lògic, doncs això no ens passa cada dia)  Així doncs, hem procurat que les tres elefantetes que venien per guarnir el paquet, no s'estripessin per a  poder-les guardar de record! 

I a dins hi havia,...…

Per Carnaval, tot s'hi val!, que diuen!

Imatge
La festa de Carnestoltes és una festa de tradició pagana, considerada la festa de la disbauxa, que, en certa manera, reivindicava el dret a la permissibilitat, tot oposant-se a la rectitud i la repressió imposada pel cristianisme durant l’edat mitjana! 
Està totalment lligada al Carnaval, de fet, en Carnestoltes és el Rei del Carnaval malgrat la celebració de la festa tingui diferents característiques en funció del lloc de celebració (Venècia, Brasil, Canàries,...) 
El Carnaval és una festa mòbil perquè pertany al culte lunar i és llarga perquè comença el Dijous Gras, amb l’arribada del Rei Carnestoltes, i acaba el Dimecres de Cendra que és quan comença la Quaresma perquè, simbòlicament, la Vella Quaresma ha vençut al Rei de la gresca i la disbauxa. 
Segons la tradició, el Dijous Gras, conegut també com a dijous llarder o dia de la truita, cal menjar coca de llardons, botifarra d’ou i truita, tot celebrant l’inici de la festa que comença amb la lectura del Pregó del Rei Carnestoltes que …