Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: de novembre 13, 2011

Aprenentatges bàsics: pelar una taronja!

Imatge
La utilització del ganivet és perillosa i complicada quan són petits i n'estan aprenent. Avui el Pau ha volgut pelar una taronja ell sol. Tot i que em feia una mica de basarda perquè encara no n'havia pelat cap, l'he deixat fer i trobo que, per ser la primera vegada que ho fa, li ha sortit força bé! Tallar aliments com la truita de patates, per ex. ja fa temps que ho fan però pelar una fruita és diferent i més complicat donat que requereix més pràctica i destresa.  Quan juguen amb plastilina, utilitzen ganivets que no tallen i els va molt bé per aprendre a usar-los i tallar de diferents maneres, doncs la plastilina al ser tova ho permet i els en facilita l'aprenentatge del seu ús.

Federico García Lorca i la tardor!

Imatge
Tan, tan. ¿Quién es? El otoño otra vez. ¿Qué quiere el otoño? El frescor de tu sien.
La luz del otoño  tiene el dulce encanto de las madres buenas. Mece a los paisajes en rosa sonoro con manos de frondas y manos de niebla
Madres de todo lo bello. Sois eternas, magníficas, tristes como tardes calladas de octubre, que al morir, melancólicas, vagas, una noche de octubre las cubre.
Siento que toda el alma se me cuaja en otoño. Mi juventud se torna tristeza matinal
El otoño ha dejado ya sin hojas los álamos del río El agua ha adormecido en plata vieja al polvo del camino.
Las manos aún mojadas de misterio te crean un frío anochecer de otoño, cuando mueren los pájaros y el ruido de la lluvia nos hace amar la lámpara, el corazón y el libro.
Tarde lluviosa en gris cansado, y sigue el caminar. Los árboles marchitos. Mi cuarto, solitario, y los retratos viejos y el libro sin cortar...
Sol de oro antiguo. Crepúsculos de otoño. Preludios de noche oscura. Cipreses. Flores de llanto y corazón.
En la tarde lluviosa y en la tarde brumosa mi …

Figures fetes amb pedres: La llebre!

Imatge
El Daniel és l'expert a casa del "taller" de figures amb pedres. Des que van fer la gateta pel meu aniversari, han anat arraconant pedres "interessants" per fer més figures. Quan vam treballar el conte de La llebre i la tortuga, van fer les respectives figures però encara no les havien acabat de pintar. Avui s'hi han posat i han acabat la llebre; la tortuga és més complicada i la continuaran, en principi, demà.
M'encanta com el Daniel, pauta l'Henoch i el Pau, tot escoltant-los i ajudant-los quan ho necessiten i fent-se escoltar, des de la motivació, quan necessita explicar-los quelcom que convé que sàpiguen o aprenguin. (EeF em permet ensenyar als grans a atendre als petits, des del respecte i la tolerància, tot ensenyant-los pedagogia i psicologia des de la pràctica i les vivències diàries)
Aquest tipus d'activitats artístiques i creatives, convé no forçar-les i cal respectar els seus ritmes i ganes de treballar-hi perquè les puguin fer conce…