Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: de maig 28, 2017

Fornejant! Pa de xapata!

Imatge
Ahir vam provar de fer pa xapata i, tot i que som novells amb aquesta recepta, ens ha quedat força bo! :)
Ingredients: 230g de massa mare280g d'aigua115g de farina de força350g de farina de blat5g de llevat de pa instantani (de sobre)30g d'oli d'oliva10g de sal marina finaElaboració: Mesclem la farina de força i la farina de blat i en reservem 100g. Batem la massa mare amb 180g d'aigua en un bol gran i li afegim la mescla de farines, tot barrejant-ho bé; ho tapem i ho deixem reposar 10 minuts mentre mesclem la resta de farina (100g) amb el llevat de sobre i l'aigua (100g); ho tapem també i ho deixem reposar 5 minuts. Barregem les dues masses, lligant-les bé i la deixem reposar 10 minuts més. Seguidament l'amassem uns 5 minuts, estirant-la bé i en fem una bola per tornar-la al bol. Li incorporem l'oli pel damunt, esperem que la massa l'absorbeixi i l'amassem 2 minuts; tapem i la deixem reposar 10 minuts més abans de posar-li la sal. Tornem a amassar, …