Experimentant amb les masses: croquetes amb massa de nyoquis!

L'alimentació és bàsica i vital per a gaudir d'una bona salut i, en conseqüència, de benestar però perquè l'aliment ens faci profit com cal, no n'hi ha prou amb tenir una dieta sana i equilibrada en quant a aliments constructors, reguladors i energètics es refereix. Menjar en calma, quan en sentim la necessitat perquè el cos ens ho demana, tot gaudint els àpats atenent al seu aroma, el seu sabor, la seva textura, és a dir, menjar amb tots els sentits posats al plat, tot entenent que l'acte de menjar és necessari per viure però també és un dels plaers que ens aporta la vida, no és menys important que el fet de que la nostra dieta sigui sana i equilibrada perquè sentir plaure i poder-lo allargar ens genera felicitat, salut, ganes de viure i energia positiva.
Elaborar el menjar, utilitzant productes, principalment, naturals ens fa aprendre a cuinar i a conèixer millor els productes, les seves propietats, curiositats i peculiaritats en la cuina, ens fa gaudir, inventar, descobrir i, també perquè no dir-ho, economitzar doncs és molt més barat, a més de sa, que comprar pre-cuinats o menjars preparats i, evidentment, molt més barat que menjar en un restaurant! 
Alimentar-se, gaudint de tot el procés: elaboració i degustació, és un acte de vida més espiritual perquè va més enllà del sol fet d'alimentar-se per viure; és alimentar-se per viure sentint felicitat, benestar i harmonia, tot vetllant per la salut física, emocional i mental que, a fi de comptes, és, principalment la salut, la que ens permet viure bé o malament en el nostre dia a dia. Lídia

A casa donem molta importància no només a l'alimentació pel que fa a la salut sinó també, com ja comento anteriorment, a l'adquisició de coneixements a través dels aliments atenent a les seves propietats i als processos d'elaboració, entenent que la cuina és també un "laboratori" que ens permet experimentar amb els ingredients per a transformar-los mitjançant les mescles i les diferents reaccions químiques que provoquen els canvis que perseguim per elaborar els diferents plats i/o aliments que després degustem i agraïm per la seva nutrició i sabor. La cuina també és l'espai que ens permet emmagazemar productes; fer mesures; treballar amb fonts de calor i fred per produir i accelerar reaccions; disposar d'aigua corrent i molt necessària per a tot; tenir el material i els estris endressats per poder-los usar i manipular quan convé; elaborar receptes, inventar-ne i disposar de receptaris...
La cuina és un espai que valorem i estimem molt a casa en el que hi passem molt bones estones aprenent molt i sempre més cada dia, tant sigui sols com acompanyats! 


I així doncs, l'altre dia parlant dels nyoquis i de quan en  tornaríem a fer, se´ns va ocórrer fer croquetes per comptes de nyoquis utilitzant la mateixa massa però cuinada diferent, és a dir, per comptes de tallar els "cilindres" i bullir-los, els vam arrebossar com fem quan fem croquetes i els vam fregir! Ens van agradar tant que la satisfacció encara va ser més gran!

Ingredients:
(per a 4 persones)


  • 5/7 patates bullides amb pell, segons tamany
  • 200g de farina
  • 3 ous
  • Sal, nou moscada i pebre
  • Formatge ratllat 
  • Pa ratllat
  • Oli girasol


Elaboració:
Pelem les patates i les tallem a trossos en un bol gran, hi afegim dos ous, 150g de farina, la sal, la nou moscada, la pebre i el formatge i ho mesclem tot aixafant-ho fins que ens quedin barrejats els ingredients. Ho amassem seguidament amb les mans, per lligar més la massa i la deixem reposar unes 3 hores en el frigorífic.
Per a elaborar les croquetes, posem l'oli en la paella i al foc car ha d'estar ben calent abans de fregir-les. Mentrestant, anem formant i arrebossant les croquetes: les fem rodar en farina després en l'ou deixatat i finalment en el pa ratllat per a fregir-les fins que quedin ben dauradetes i dient "mengeu-nos", tot fent-nos la boca aigua per la bona oloreta que desprenen!


Bon appétit!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!