Nyoquis! Exquisits i molt senzills de preparar!


L'alimentació és bàsica i vital per a gaudir d'una bona salut i, en conseqüència, de benestar però perquè l'aliment ens faci profit com cal, no n'hi ha prou amb tenir una dieta sana i equilibrada en quant a aliments constructors, reguladors i energètics es refereix. Menjar en calma, quan en sentim la necessitat perquè el cos ens ho demana, tot gaudint els àpats atenent al seu aroma, el seu sabor, la seva textura, és a dir, menjar amb tots els sentits posats al plat, tot entenent que l'acte de menjar és necessari per viure però també és un dels plaers que ens aporta la vida, no és menys important que el fet de que la nostra dieta sigui sana i equilibrada perquè sentir plaure i poder-lo allargar ens genera felicitat, salut, ganes de viure i energia positiva.
Elaborar el menjar, utilitzant productes, principalment, naturals ens fa aprendre a cuinar i a conèixer millor els productes, les seves propietats, curiositats i peculiaritats en la cuina, ens fa gaudir, inventar, descobrir i, també perquè no dir-ho, economitzar doncs és molt més barat, a més de sa, que comprar pre-cuinats o menjars preparats i, evidentment, molt més barat que menjar en un restaurant! 
Alimentar-se, gaudint de tot el procés: elaboració i degustació, és un acte de vida més espiritual perquè va més enllà del sol fet d'alimentar-se per viure; és alimentar-se per viure sentint felicitat, benestar i harmonia, tot vetllant per la salut física, emocional i mental que, a fi de comptes, és, principalment la salut, la que ens permet viure bé o malament en el nostre dia a dia.

"Los cincuenta años son como la última hora de la tarde, cuando el sol se ha puesto y uno se inclina a la reflexión. En mi caso, sin embargo, el crepúsculo me induce a pecar y, tal vez por eso, en la cincuentena reflexiono sobre mi relación con la comida y el erotismo, las debilidades de la carne que más me tientan, aunque, hélas, no son las que más he practicado"
Afrodita Isabel Allende

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!

Contes per a treballar valors: Jaume de Vidre!