La mimosa ens mima!

La mimosa, com cada any a les acaballes de l'hivern, ens mima amb l'aroma i la bellesa de les seves flors, que amb el seu intens groc ens anuncia que la primavera és a prop!
La mimosa (acacia dealbata) és originaria del SE d'Austràlia i Tasmània però és molt habitual veure-la per la zona meridional d'Europa on es cultiva com a arbre ornamental de jardí. Aquesta espècie, pertany a la família de les lleguminoses i les seves flors són globulars i petites (3mm de diàmetre) de color groc, lluminós i intens, i són molt oloroses. S'agrupen en llargues inflorescències terminals i d'altres axil·lars més petites, formant "rams" en les pròpies branques, deixant tota la capçada ben guarnida, "il·luminada" i perfumada quan esclaten!
De la mateixa  família és la mimosa púdica o sensitiva, una planta sensible al tacte de la que ja us en havia parlat a principis d'hivern.
Una vegada obertes, les flors de la mimosa duren força dies fins que es van tornant de color bronze, a mesura que es van assecant, tenyint tota la capçada d'un nou to fins que el verd de les noves fulles la torna a cobrir sencera fins el proper gener-febrer, que és l'època del gran esclat de flors en les zones temperades.
És una flor molt adient per a fer rams i deixar-los assecar car duren molts mesos i malgrat perdin el color groc, no perden la seva bellesa per això, cada any, fem rams de mimosa per decorar la llar (a més els primers dies també l'aromatitza molt). Avui els rams els ha fet el Pau amb molta cura i dedicació perquè els gerros quedessin ben bonics i guarnits. Com que fem els rams amb la intenció de que les flors s'assequin i ens durin uns mesos, no posem aigua en els gerros doncs si ho féssim, les flors es continuarien obrint i perdrien els seus petits pètals!
Avui també li hem fet fotografies per poder gaudir del seu groc cada vegada que les mirem perquè d'aquí uns dies ja haurà canviat el seu "pentinat" i s'haurà tenyit d'un bronze, gairebé, daurat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
La pàgina ha quedat plena de groc, el color que més m'atret tota la vida. El groc és el color associat al chakra del plexe solar o Manipura que es troba situat entre el melic i la base de l'estèrnum; aquest centre d'energia està lligat a l'autoestima, l'autoconfiança i el valor d'enfrontar-te als riscos per tal de ser tu mateix/a.
Com tots els chakras, si gira massa lent o massa ràpid es perquè està desequilibrat, és a dir, perquè no tenim equilibri emocional interior ni confiança en nosaltres mateixos. Quan els chakras giren ràpid vol dir que estan massa oberts i quan giren lents, vol dir que estan bloquejats.
Per a tenir calma i pau interior, cal tenir els chakras equilibrats.
Les persones que tenen el chakra Manipura massa obert presenten problemes de socialització perquè només se senten segures sentint-se superiors als demés, tot controlant, exigint obediència amb mal humor i emetent judicis de valor negatius i manipuladors per tenir el control de tot el seu entorn immediat, des d'aquesta superioritat, inventada i malaltissa.
Pel contrari, quan el chakra està bloquejat, els comportaments són d'inseguretat i submissió. Quan aquest centre d'energia gira lent, l'opinió dels demés pren més importància que la pròpia i es té por a estar sol. Tenir aquest chakra bloquejat ens fa ser vulnerables, vanitosos, covards i, fins i tot, mentiders i hipòcrites per por.
Quan està equilibrat, ens mostrem respectuosos amb nosaltres mateixos i amb els demés perquè no ens situem en cap pla superior o inferior doncs ens sentim un/a més dins de la igualtat que respecta les diferències que ens fan a tots/es únics, màgics i especials. Les persones desinhibides, espontànies, positives, desenfadades, no competitives, lliures d'enveja i males intencions, tenen molta força de voluntat perquè tenen aquest chakra en equilibri.
Per a tenir els chakes equilibrats, cal treballar-se molt interiorment per tal de tenir autocontrol de les baixes passions i dels sentiments negatius.
En aquesta entrada no pensava parlar dels chakres però el groc m'ha inspirat. Ara, estarem uns dies sense internet perquè hi ha problemes amb la línia pels cables del carrer (són els petits inconvenients per viure fora vil·la) però quan ho tinguem solucionat, ja intentaré dedicar més temps i espai per a parlar dels chakres doncs és un tema, no només interessant, sinó també molt important per a conèixer-nos més a nosaltres mateixos/as!

Que gaudiu d'una bona setmana, nosaltres també ho farem malgrat haurem d'estar desconnectats!!!!
Petons sincers i fins aviat!

Comentaris

Inma ha dit…
QUé amarillo tan intenso y bonito, dando color a tu hogar, qué maravilla!!
Espero que solucionéis pronto vuestro problemas con la red.
Un besico!!
Unknown ha dit…
Está preciosa!!!!
Tenían que haber cortado la línea ayer pero parece ser que lo harán mañana, no sé! De momento aquí estoy saludándote! Besos, guapísima!
Anònim ha dit…
Lídia, cómo me gusta la mimosa y qué hermoso quedó vuestro hogar! Tengo la mimosa muy ligada a mis recuerdos de infancia, en la casa vecina crecía una hermosísima y muy grande cuyo color y aroma se percibían desde la entrada a nuestro bloque donde jugábamos de niños. Me encanta. Gracias por evocarme esos recuerdos y por compartir la belleza sencilla de la Naturaleza.
Qué alegre el amarillo, pura vida. A mí me apasiona el rojo, el naranja y el verde. Lo que comentas de los chakras es interesantísimo, espero emocionada tus próximas entradas cuando deban salir de ti. Un abrazo gigante
Unknown ha dit…
Que guay que el post te haya evocado buenos recuerdos de tu infancia pues cuando recordamos recuperamos imágenes y sensaciones que nos transportan, por momentos, a otro espacio y tiempo, viajando en un túnel del tiempo hacia el pasado, sin movernos de donde estamos y, más aún, si "viajamos" con los ojos cerrados para centrarnos más en los recuerdos! ¿o no es así? :)
Lo de los chakras, ciertamente es muy interesante, sobretodo, para disfrutar de buena salud mental, emocional y, en consecuencia, física! Precisamente la siguiente entrada la quiero hacer sobre el primer chakra, el de la Raiz pues es del primero que correspondía hablar (si no me hubiera inspirado el amarillo) y su color asociado es el rojo! Un día de estos la preparo y la cuelgo! :)
Colo, Gracias a ti por visitarnos y comentarnos lo que piensas dándonos siempre tu cariño y ánimos!
Besos mil y que disfruteis de un lindo domingo en familia, linda familia!

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!