Aprenentatges bàsics: pelar una taronja!

La utilització del ganivet és perillosa i complicada quan són petits i n'estan aprenent. Avui el Pau ha volgut pelar una taronja ell sol. Tot i que em feia una mica de basarda perquè encara no n'havia pelat cap, l'he deixat fer i trobo que, per ser la primera vegada que ho fa, li ha sortit força bé!
Tallar aliments com la truita de patates, per ex. ja fa temps que ho fan però pelar una fruita és diferent i més complicat donat que requereix més pràctica i destresa. 
Quan juguen amb plastilina, utilitzen ganivets que no tallen i els va molt bé per aprendre a usar-los i tallar de diferents maneres, doncs la plastilina al ser tova ho permet i els en facilita l'aprenentatge del seu ús.

Comentaris

Inma ha dit…
Las primeras veces me parecen magníficas... recuerdos que siempre quedan! Aprendizajes en su momento preciso, que nacen de sus propias necesidades... más significativos no pueden ser! Besos.
Lídia ha dit…
Así es Inma. Yo soy del pensar y, después de ya casi medio siglo viviendo y aprendiendo en este mundo donde nací, estoy completamente convencida que los aprendizajes básicos y de toda la vida, que se van ampliando a medida que crecemos si se dedica tiempo a ellos (cocinar, coser, lavar, limpiar, ordenar, atender animales y plantas, atender a las personas y comunicar con ellas desde la sinceridad y la empatía, bricolaje, artesania,...) son los más necesarios dado que son los únicos que te hacen libre pues son los únicos que te enseñan a ser una persona independiente en el futuro! Besos para vosotros también! A ver si luego tengo un momento para pasarme por tu blog que últimamente no he podido y ya sabes que me encanta visitarlo!

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!

Contes per a treballar valors: Jaume de Vidre!