Postres saludables: flam de cítrics!

Un flam molt gustós, senzill d'elaborar i ric en vitamina C!

Ingredients

Pel caramel líquid:
  • 200g de sucre
  • 1 culleradeta de suc de llimona
  • Aigua calenta
Pel flam:
  • 7 ous
  • 200g de sucre
  • 200ml nata per muntar
  • 300ml suc de taronja
  • Ratlladura de pell d'una llimona
  • Caramel líquid

Elaboració
Caramel líquid:
Aboquem el sucre en una cassoleta i li afegim 5 cullerades soperes d'aigua amb el suc de llimona i ho posem al foc tot remenant-ho suaument i constant fins que la mescla agafi un to daurat. Tot seguit, hi afegim, amb molt de compte car pot esquitxar, 7 cullerades més d'aigua d'una en una sense deixar de remenar. En afegir la darrera, ho retirem del foc i ja el tenim!



Aboquem en el motlle la quantitat de caramel que volem, segons gust, i si en sobra el podem guardar en la nevera en un pot de vidre per a usos posteriors.
(Una vegada hem buidat la cassoleta, convé deixar-la plena d'aigua tèbia perquè les restes de caramel es desfacin abans de rentar-lo!)


Flam de cítrics:
Batem els ous, el sucre i la nata per muntar en un bol gran. Hi afegim la ratlladura de llimona i ho tornem a batre. Finalment hi aboquem el suc de taronja mentre ho anem remenant suaument. Tot seguit, aboquem la mescla en el motlle i ho fem coure al bany maria durant uns 40' aproximadament, a foc lent. Si es prefereix es pot fer coure en el forn, també al bany maria; en aquest cas cal deixar-lo una hora aproximadament.
Una vegada retirat del foc, el deixem refredar abans de desmotllar-lo.
Es pot acompanyar amb nata, melmelada i/o el que més vingui de gust!


Bon profit! ;)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!