Naixement d'un riu: El Llobregat!

El curs alt del riu Llobregat es troba al nord-est de la comarca del Bergadà, en el terme municipal de Castellar de N'Hug. Un petit municipi de muntanya envoltat de cingles i els cims de Puigllançada i Tossa d'Alp que formen les abundoses cascades de les Fonts del Llobregat amb les cristalines aigües que brollen i baixen sorolloses, alegres i amb força per la roca calcària envoltada de molsa i frondosa vegetació tan variada i rica gràcies a tanta sana abundància de les netes i mineralitzades aigües arribades de les pluges i els desglaçaments. Manà Diví!
La passejada fins arribar a les Fonts és d'espectacular bellesa pels seus boscos farcits de pollancres, pi roig, faig, roures, alzines i plantes aromàtiques entre d'altres formant un ecosistema de molta varietat vegetal i, en conseqüència, animal digne d'admiració i Respecte!





 




















El recorregut del riu Llobregat al llarg del seu curs mitjà on les aigües circulen més calmades i lentes -després dels ràpids del curs alt-, tot augmentant el cabal pels afluents que hi desenboquen, i del curs baix on arriba a la seva desenbocadura en la Mar Mediterrània, tot formant un delta, travessa Catalunya de nord a sud-est tot saludant, regant i aportant Vida en les comarques del Bergadà, el Bages i el Baix Llobregat on, tristament i degut a la forta industrialització de la zona, les aigües van més brutes i contaminades i l'entorn natural és més "malaltís" i insà.





Fotos by Pau i Henoch. Excepte tres! ;)

Gràcies Loren per acompanyar-nos en aquesta tan bonica i instructiva sortida! Muacs!!!! :D

Durant la primavera hi tornarem per veure baixar les aigües dels desglaçaments i tots els canvis estacionals que la Nova Vida que brota i creix provoca en la Natura i en aquest meravellós espai mediambiental tan vital, saludable i màgic!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!