Fem sabó casolà per les mans!


Fa anys que reciclem l'oli de cuina per fer-nos el sabó per la rentadora ara bé, amb el sabó de tocador ens estem estrenant doncs només n'hem fet dues vegades. La primera ens va quedar patxim-patxam però aquesta vegada ja ens hem superat una miqueta més doncs no ens hem accelerat en barrejar les essències i hem triturat el gel de l'àloe vera per tal de tornar-lo més líquid i poder així mesclar-lo millor.

INGREDIENTS:
  • 150g sosa càustica
  • 3/4 l oli d'oliva net
  • 3/4 l aigua destil·lada tèbia
  • 1/4 l oli de palma
  • 1/4 l oli de coco
  • 1 got de suc d'àloe vera
  • 7 gotes d'essència (segons preferència)
ELABORACIÓ:
L'elaboració és molt senzilla però cal anar fent, amb calma i tranquil·litat, sense accelerar-se sinó malament rai! ;) 
Primer de tot, escalfem una mica l'aigua i l'aboquem en un recipient de plàstic per barrejar-la amb la sosa càustica, sense deixar de remenar; un cop dissolta la sosa, hi aboquem l'oli a poc a poc, amb molt de compte i sense deixar de remenar. Ara cal tenir una mica de paciència perquè hem d'anar remenant la mescla, sense parar i en el mateix sentit, durant uns 3/4 d'hora fins que es comenci a espessir o millor dit a saponificar. 



Quan ja el tenim espès hi afegim, sense deixar de remenar, els olis de coco i palma doncs ambdós tenen propietats netejadores excel·lents, es saponifiquen fàcilment, fan una espuma suau i tenen propietats hidratants i emol·lients; el suc d'àloe vera per les seves grans propietats, sobretot medicinals (antiinflamatori, cicatritzant, depurador, regenerador cel·lular, antibiòtic i antisèptic) i les gotes de l'essència escollida per tal d'aromatitzar-lo més i al gust!




Remenem uns 5 minuts més i aboquem la mescla en una capsa de fusta, amb tapa, folrada de paper vegetal.

 


Quan ja el tenim enllestit, el tapem i el deixem reposar en un lloc fresc i sec perquè es vagi endurint i acabant de fer. Passats uns dies, abans de que es posi dur del tot, l'hem de tallar per formar les pastilles. Nosaltres vam començar amb un ganivet però després vam provar-ho amb fil de pescar, per evitar perills amb els petits, i ens va anar molt millor doncs va resultar més senzill i el tall queda més net!

  


 

Ara cal deixar les pastilles en la mateixa capsa, però sense paper vegetal, per tal que el sabó s'acabi d'assecar i fer. És convenient anar-les girant, de tant en tant, perquè les pastilles s'assequin de forma homogènia. 
Et ça y est! C'est fini!  
Passat un mes aproximadament, ja podem començar a usar i gaudir d'un sabó natural, hidratant, ideal per desinfectar ferides i que, a més, proporciona elasticitat i suavitat a la pell! ;)


Comentaris

Unknown ha dit…
Ha quedat xulississima l'entrada! cada dia et superes...enhorabona!!
Unknown ha dit…
Vols dir? Ha,ha! Gràcies pels ànims! :D

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!