"Tal faràs, tal rebràs!"


“Ho faria si... T’ho donaré si...” “Podria haver-ho fet si...” “Ho deuria dir per...” Els condicionals, mal usats o emprats fora de context, així com les suposicions donades per afirmacions, només alimenten mals entesos o falses esperances, tot reforçant els sentiments negatius (ràbia, impotència, gelosia, enveja o, fins i tot, odi quan el "corre, ve y dile" dels tafaners i tafaneres que busquen protagonisme, parlant del que no saben, fa el cabdell gros) perquè en comptes d’ajudar a relativitzar i positivitzar les situacions, les negativitzen i agreugen perquè despisten les ments dels que jutgen sense coneixement real de causa, fent que els seus pensaments (malintencionats i/o morbosos) se centrin en allò que no ha passat però que es dóna per fet per poder criticar i rebutjar (doncs interessa als que inventen per interès), tot generant recels, pors, desconfiances i basardes. Aquesta impropietat en la parla i la comunicació en si, crea "fantasmes" que no deixen veure les coses ni la realitat amb claredat, tot generant més malentesos, confusions, hipocresies i discòrdies. Per altra banda, quan aquests condicionals i/o subjuntius refereixen quelcom positiu que no ha passat ni passa però afalaga, alimenten falses il·lusions.
Ni l’odi ni les falses il·lusions fan més planer el nostre viure car no ens deixen aprendre ni avançar. Només l’acceptació de cada situació, tal qual ha estat, i l'anàlisi dels fets per a trobar els errors haguts i/o comesos per aprendre'n d'ells, sense cercar culpes ni culpables sinó solucions, constructives i positives, per a poder millorar les situacions, en el futur, a partir de l'esforç personal, la paciència o la paz del ser y la ciencia que te da la vida, la constància, la bona fe i la força de voluntat, ens fa  descobrir, en tot moment, que la vida és, senzillament, un regal malgrat els trams obscurs que cal travessar; un gran regal que, a més, sempre ens fa regals si la sabem apreciar, valorar i estimar amb el cor  a les mans!  

Que els fills aprenguin coses positives i beneficioses, creixin sans i feliços, tinguin il·lusions i motivacions, expressin el que senten i pensen sense pors, valorin el que tenen però, sobretot, el  què són, estimin la vida i el que els envolta, desenvolupin la seva creativitat, el seu potencial i les seves capacitats naturals i humanes, siguin legals, nobles i sincers amb ells i els demés, estiguin on han d'estar i amb qui volen estar, lluitin per veure els seus somnis realitzats i et sorprenguin cada dia més, malgrat el pas dels anys,...
és i, sempre serà, el millor regal que la Vida li pot fer a una mare,
quan aquesta estima la seva camada, amb el cor a les mans!
Gràcies  Vida per  Ser y Estar!


I sembla que en fa quatre dies,...
d'aquells dies...


 Que gaudiu d'un bonic cap de setmana!

Comentaris

Anònim ha dit…
Qué maravillosa entrada para mirar al resto del día, y de la vida, con optimismo. Desde luego, dejar atrás determinados lastres incluso en cómo nos expresamos y pensamos nos ayuda a afrontar y encajar la vida de otro manera.
Gracias por estas palabras, me han sentado muy bien!
Millones de besos
Unknown ha dit…
Gracias a ti, Colo, por saber apreciarlas y entenderlas en su profundidad! ;)
Me complace mucho que te hayan sentado tan bien, tu que tanto valoras las palabras y tan bien las sabes usar y harmonizar, pues me salen del alma y del corazón con mucha sinceridad y conocimiento de causa!
Millones de besos también para tí, Fada de les Paraules, pues leerte por aqui siempre me alegra y me llena! ;)

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!