St Jordi! Literatura, roses i dracs!

ABRIL
Per l'abril,
si cada gota en val mil,
cada rosa en val deu mil
i cada llibre cent mil.

Amb pluja, roses i llibres
celebrem la festa gran,
que ningú no en quedi fora,
ni els d'ara ni els que vindran;
els d'ara, per fer patxoca
al costat de l'alt patró,
els que vindran, per si toca
d'afegir-hi més saó,
perquè sant Jordi se senti
sempre ben acompanyat
i ens ajudi, als uns i als altres,
a poder guanyar el combat
que fa tants segles que dura
i encara no s'ha acabat.

Per això, quan l'abril pinta
tots els marges de color
i fa les nits molt més tèbies
i el cel més encisador,
convé que tots, nois i noies,
cantem ben fort la cançó:

Per l'abril,
si cada gota en val mil,
cada rosa en val deu mil
i cada llibre cent mil.
Miquel Martí i Pol. Per molts anys! 


Hem estat parlant de la festa de St Jordi i del que representa a nivell cultural sense entrar en l'aspecte, absolutament, comercial de la mateixa donat que a naltros aquest no ens interessa per res.
Hem llegit i comentat la poesia d'en Miquel Martí i Pol i també hem llegit el conte La llegenda de Sant Jordi d'en Jordi Vinyes i il·lustrat per la Fina Rifà.


En acabar de llegir el conte, hem parlat dels dracs i els he explicat que el Daniel, sobretot, i el Saül  en dibuixaven quan eren més petits. Els he cercat i els hem estat mirant, tot observant l'evolució dels dibuixos a mesura que els dibuixants creixien i es feien grans. L'Henoch i el Pau són molt conscients de que és fent, creant i practicant que els aprenentatges i les destreses milloren i, avui, amb els dracs dels seus germans ho confirmaven.

 Saül (4 anys)

Daniel (3 anys)

Daniel (11 anys)

Daniel (12 anys)

detall de la cua

i el cap

Per la tarda, han estat muntant trencaclosques de dracs d'un llibre/joc que en té cinc de diferents! Han estat força entretinguts i tranquils i s'ho han passat, com sempre, molt bé tot jugant, aprenent i gaudint del que fan en cada moment!

 
 
 
 
 

Bona diada de St Jordi!

Comentaris

Anònim ha dit…
Maravilloso todo, Lídia! Qué bonito transmitir la cultura, beber de ella y reconducirla allá donde nos sintamos a gusto, como bien dices, dejando a un lado la parte comercial que tanto se explota hoy día.
Es precioso ver los dibujos, su evolución y destreza... Quins dracs!!!
Besos família hermosa
Unknown ha dit…
Besos grandes para ti también, linda Colo! Amo la vida y la libertad y es ese amor el que siempre me ha hecho valorar la naturaleza (cuna de todas las ciencias y musa de todas las artes), el conocimiento, el arte, la cultura y el saber pues son los verdaderos caminos que nos conducen hacia las puertas de la correcta libertad, es decir, la que te libera de las cadenas de este mundo materialista, consumista e ignorante que nos rodea, condiciona, reprime y ahoga! (al menos a mi) ;)
Besos mil y gracias por tus comentarios tan constructivos e inteligentes que me animan y refuerzan mis principios y convicciones!
Inma ha dit…
Qué evolución tan bonito de los dibujos!! Bellos recuerdos!
Unknown ha dit…
Si Inma! Tenemos un armario lleno de trabajos!!!! Incluso mis apuntes de la uni!!!! Son ya muchos años y todo lo que hacemos lo usamos como decoración o lo guardamos pues, en cierta manera, son las pequeñas grandes cosas que van definiendo nuestra vida! ;)
Ya verás ya, que ilusión te hará ver todo lo que, ahora, haces con Acher dentro de unos años!!!! Llena tanto y se evocan tantos momentos bonitos vividos!

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!