"Viste un palito, verás que bonito"!


Han estat dies de molta feina (quan es fan reformes ja se sap!) però ens ha valgut molt la pena perquè els resultats, per a nosaltres i pel que volem, han estat molt satisfactoris i, a més a més, ens ho hem passat d'allò més bé car tot ho hem fet molt il·lusionats i hem après molt!
Qualsevol situació és una situació d'aprenentatge quan entenem l'educació com quelcom que forma part de la vida, talment com el menjar o el dormir. A casa, cada dia aprenem molt malgrat no tinguem tasques ni horaris estipulats perquè fem, principalment, un aprenentatge empíric i vivencial, és a dir, aprenem els coneixements acadèmics tot aplicant-los a la vida i al que fem en cada moment. Observem, analitzem, investiguem, manipulem, imaginem, creem, comentem, pensem, valorem, dialoguem,..., i, evidentment en tot el que fem, està sempre present i actiu l'aprenentatge de les llengües (parla, lectura, escriptura,...), matemàtiques (càlcul, lògica, geometria,...), ciències (experiments, cuina, mescles,...), coneixement del medi social i natural (el món i l'entorn que ens envolta), educació física, esport, ioga (respiració i relaxació), arts plàstiques,... Quan aprenem les coses fent-les, les integrem alhora que desenvolupem les destreses i habilitats necessàries per a dur-les a terme, tot rectificant i millorant quan ens equivoquem car l'error és aprenentatge i, quan aprenem, és inevitable i lògic; és per això que l'aprenentatge empíric i vivencial no s'oblida i sempre millora, doncs la pràctica és el que ens torna mestres (mai perfectes però!!!! car si ens sentim perfectes aturem l'aprenentatge i no el millorem i això és el pitjor error que es pot cometre quan, realment, es vol aprendre perquè l'aprenentatge no té límits ni fi)
Aquests dies, fent les reformes del taller, hem aprés moltes coses que, a més, són molt útils per al futur dels meus fills perquè aprenen a ser autosuficients i capaços de fer el que es proposen, cosa que els ajuda i ensenya a no dependre dels/de les demés per a dur a terme els seus propòsits, tot aprenent a viure i deixar viure. A més aprenen a valorar la higiene i la seva importància per a tenir els espais adequats i agradables per a treballar-hi i sentir-s'hi a gust per a poder fer la feina o les activitats amb plaure, calma i harmonia.
L'ordre i la neteja són aprenentatges, bàsics, necessaris i molt amplis, que imposats com una obligació són un martiri però si formen part del teu viure i aprenentatge de viure són joc, alegria, diversió i més encara, si hi ha música sonant en l'ambient!
Com que el taller era un espai de la casa que teniem mig abandonat, la feina més feixuga va ser el buidatge i tria del que hi havia per a reciclar-ho o reutilitzar-ho; tot i així però, també ens ho vam passar bé perquè vam trobar coses, que ja havíem donat per perdudes, com ara la col·lecció de discs de vinil de música clàssica Musicalia i d'altres vinils que em va fer molta il·lusió tornar a veure i palpar amb les mans! 








Agraïm molt la col·laboració i ajut del Lorenzo per a col·locar el parquet i arreglar el sostre car, quan vol, és un bon i destre mestre!!!!

Que gaudiu d'un bon cap de setmana!

Comentaris

Marisol ha dit…
Quina bona feina heu fet!!quan la neteja es converteix en una disciplina i un joc tot és més fàcil! Ara teniu un bon espai per treballar! Petons a tots!
Unknown ha dit…
Així és! Ara a passar-nos-ho bé fent cosetes boniques! :)
Petonets!
Ha quedado genial!! Yo quiero un taller como ese...
Unknown ha dit…
Si estuviera en mis manos... :) Besos, Nely!
Sólo yo. ha dit…
Muchas gracias por compartir tanto con todas nosotras! Eres, sois, un gran ejemplo para mi familia.
Unknown ha dit…
Gracias a tí, Mami linda! ;) Las reflexiones que compartes en tu blog también son importantes para nosotros! Besos sinceros!

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!