Les mans!

Les mans, tan petites elles però no gens insignificants car són bàsiques i essencials. Petites eines del cos humà que utilitzades a fi de  creen i fan meravelles però mal usades destrueixen, torturen, agredeixen, trenquen, peguen i, fins i tot, poden matar. Valorem-les i utilitzem-les per fer el , car, sols així, esdevenen màgiques i, com si d'una vareta es tractessin, converteixen els somnis en realitat!!!!

Mans del Saül, quan va néixer, amb la ma del seu yayo Lorenzo, que en Pau descansi en el cel, tot il·luminant-nos des de les altures!


Foscor càlida,
Mans tendres
Cau matern,
Mans que acaronen

Despertar de colors,
Mans d’infant
Pòmuls humits,
Mans que es mullen

Despertar de descoberta,
Mans novelles
Pits tremolosos,
Mans que rellisquen
  
Despertar de saviesa,
Mans madures
Somriure plàcid,
Mans que juguen

Despertar de llibertat,
Mans que s’arruguen
Mirada tendra,
Mans que acullen!

Estima-les sempre!

Foscor càlidaLídia Alsi. Desembre 2001

Quan penso o parlo de les mans, no puc evitar pensar en el meu avi Juan Joaquín de qui vaig aprendre moltes coses positives i útils mentre l'escoltava, quan vaig ser petita, adolescent i joveneta, tot observant com treballaven les seves meravelloses, creatives i valuoses mans que sols reposaven damunt del seu bastó, el que encara guardo i acarono quan em falta i em fa falta per sentir-lo ben a prop! I..., quan penso en les mans de l'avi, em ve al cap aquesta cançó d'en Víctor Manuel perquè sembla, en molts aspectes, que parli d'ell!


Gràcies al comentari i suggeriment de la Mireia, que, per cert, m'ha encantat el seu bloc, he tingut el plaure d'escoltar una cançó d'en Raimon, que encara no coneixia, i que, justament, ens parla de les mans. Trobo que és molt adient per aquesta entrada i per tenir-la en el cançoner del nostre bloc!
Espero que la gaudiu com jo l'he gaudit o més! Petons sincers i Feliç diumenge!



  

Comentaris

Anònim ha dit…
Qué preciosas manos! Es una de las partes del cuerpo que más me gustan y me fijo en ellas. Me ha encantado eso de poder convertir los sueños en realidad con nuestras propias manos... tal vez no estemos tan desencaminados! Gracias también por el poema y la canción. Un abrazo
Inma ha dit…
Lidia, una entrada preciosa... ¡el poder de las manos! Un beso.
Unknown ha dit…
Es que querer es poder y estamos capacitados/as para aprender lo que queramos, sólo es cuestión de voluntad y de creer en nosotros mismos/as para ser capaces de usar el intelecto y las manos para crear o hacer o escribir o ... lo que nos propongamos!
Besos mil y gracias a ti por tu sensibilidad y agradecimiento!
Unknown ha dit…
Celebro que te haya gustado, Inma, y si, es cierto, como también le comento a Cocolina, el gran poder de las manos está en creer en nosotros/as mismos/as y en saber usarlas! Y tu bien lo sabes pues las tuyas, precisamente, son dos varitas muy mágicas! Un beso grande!
Las manos, una de las grandes pequeñas cosas que hay que valorar muy mucho!!!!
mireia ha dit…
Hola! Es la primera vegada que vinc a este blog,i m' ha agradat molt l entrada!
Hi ha una canco preciosa del raimon que es diu "canco de les mans" l, has sentida mai?
Un besset
Unknown ha dit…
Hola Mireia i benvinguda al nostre bloc!
Com t'agraeixo que m'hagis comentat lo de la cançó d'en Raimon car, precisament aquesta, no la coneixia i m'ha agradat molt, tant que també l'afegiré en l'entrada doncs trobo que és molt adient!
Gracis i petons de colors!

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!