Processos de percepció, de memòria i d’atenció (2): Il·lusions òptiques!

A principis de novembre parlava de la importància dels processos de percepció, de memòria i d'atenció visual i auditiva, tot plantejant diferents activitats que fem per a treballar-los. Avui, dediquem aquesta entrada a les il·lusions òptiques car són imatges que requereixen concentració i atenció visual per percebre el que mostren.
Hem estat cercant imatges d'il·lusions òptiques per la xarxa i hem preparat una presentació amb el PowerPoint per a tenir-les recollides i poder-les veure quan vulguem. A l'Henoch li han agradat molt però al Pau, al ser més petit, de moment, no li han interessat tant.


També hem estat mirant llibres que tenim d'il·lusions òptiques en 3D. Són llibres que contenen imatges tridimensionals i per veure-les cal divergir els ulls, és a dir, fixar la vista com si estiguéssim mirant un objecte llunyà. Per aconseguir veure les imatges en 3D, cal apropar-se a la imatge i anar-se apartant d'ella, a poc a poc, sense enfocar la vista en cap punt en concret fins que la imatge s'enfoqui per ella mateixa, aleshores, és quan podem veure els motius que amaguen. Cal tenir paciència per aconseguir-ho, però val la pena perquè és molt sorprenent doncs sembla que es traspassi la superfície il·lustrada i que el dibuix tingui profunditat i volum.
Hem escanejat dues imatges de dos dels llibres que tenim i és curiós, encara que evident perquè veiem el negatiu, però des de l'ordinador sembla que el dibuix surti de la pantalla. Aquí les teniu per si ho voleu provar!

 Visión Mágica 2 Ediciones B

El Pau, de moment no ho ha aconseguit, però l'Henoch està molt impressionat perquè ho ha aconseguit amb alguna imatge, com diria l'Àlex del Super 3, costa una mica però és qüestió de pràctica!

 
 
 
 
 
 

Comentaris

Inma ha dit…
Lidia, qué interesante esto de las imágenes 3D, conocía muy poco!! Gracias por compartir. Besos!
Unknown ha dit…
A mi me encantan y los libros 3D también! Alucino con el ingenio y la creatividad de algunas personas para crear virguerías! Besos mil et bonne nuit!
Marisol ha dit…
Quin post més interesant!!!gràcies per compartir-lo! petons!
Unknown ha dit…
Gràcies també a tu, Marisol, per visitar-nos i dir-nos el que penses. Estic contenta que t'hagi agradat! Petons sincers!

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!