EF: Exercici muscular i estiraments!

A casa, ens agrada molt fer esport i exercici físic perquè ens procura salut, benestar, coneixements, alegria i bon humor perquè ens diverteix ja que, en realitat, juguem, tot evitant que ens avorrim!!!!
Avui, com d’altres vegades, hem fet sessió de gimnàstica per treballar els músculs i les articulacions i per treballar també el cos humà, tot assimilant i entenent els conceptes (bíceps, tríceps, abdominals, glutis, ...) i els coneixements de les seves funcions i utilitat des de la pràctica i l’autoconeixement propi i personal. El Daniel i el Saül, que ja en són dos “experts”, han conduït sols la sessió d’avui amb els seus germans petits i s’ho han passat d’allò més bé!
La sessió ha consistit en fer uns quants estiraments per fer un precalentament i preparar els músculs abans de l’activitat més “forta” que, avui, era fer una sèrie d’exercicis musculars utilitzant la barra fixa, per treballar braços, abdominals i la força i resistència muscular, principalment i una sèrie d’exercicis utilitzant el matalàs, per treballar la flexibilitat i l’agilitat muscular en general. Finalment, i per acabar la sessió abans de pujar a dinar, han fet una relaxació atenent a la respiracó abdominal.











Estiraments
Fer estiraments és molt beneficiós pel cos i la salut perquè manté la flexibilitat corporal i prepara els músculs per a l’activitat i el moviment posterior, ja que ajuden a distendir i relaxar la musculatura, tot prevenint lesions que s’eviten quan fem les coses amb coneixement i seny.
Fer estiraments, cada dia al matí, abans de començar l’activitat diària i, sempre, abans de fer una activitat gimnàstica o espotiva és molt important perquè, a part del que ja he comentat, també afavoreix la coordinació de moviments permetent que siguin més lliures i espontanis; facilita la circulació sanguinia; augmenta la flexibilitat i la resistència muscular perquè prepara els músculs per a suportar la tensió durant l’activitat i, en conseqüència, en facilita el seu correcte desenvolupament;  permet prendre consciència d’un mateix/a perquè requereix concentració i centrament en la part del cos, que estem treballant amb cada estirament, i perquè ens ajuda a coneixer-nos més a través de les sensacions que experimentem i de l’autodomini corporal que anem adquirint, el qual ens ajuda a alliberar el cos del control de la ment, tot evitant la rigidesa corporal i postural perquè ens belluguem amb més llibertat i espontaneïtat.

 
 
 
 

Exercici muscular
Exercitar la musculatura del cos és molt important i necessari per diferents raons i motius doncs enforteix els músculs; reforça i dóna més flexibilitat i mobilitat a les articulacions; enforteix els tendons; millora la respiració i la circulació perquè facilita el transport de l’oxígen pel cos i l’arribada de la sang al múscul cardíac; augmenta la fortalesa física, tot augmentant la capacitat per a realitzar esforços físics però reduint la sensació d’esgotament; millora les funcions fisiològiques perquè ajuda a cremar calories i reduir greixos, tot augmentant però, el nivell de lipoproteïnes i les defenses; millora la postura corporal i redueix els dolors musculars; serveix per alliberar tensions, sobretot psicològiques, canalitzant l’energia combativa (agressivitat)
Per nosaltres, fer exercicis de gimnàsia per a treballar la musculatura, és molt divertit i agraït perquè ens ho passem molt bé, tots plegats, alhora que aprenem les parts del nostre cos i el seu funcionament, tot coneixent-nos més al percebre les sensacions musculars, internes i externes, que ens aporten les diferents activitats físiques que fem i que ens ajuden a millorar la fortalesa i la salut psíquica, emocional i física.


 
 
 
 
 
 


Relaxació
La relaxació és una pràctica milenària i sense fronteres que consisteix en distendir la tensió neuromuscular, tot anant afluixant les diferents parts del cos fins que aquest quedi, internament i externa, relaxat.
Quan es fa una relaxació amb els infants, és convenient anar-los pautant, amb veu molt dolça i tranquil·la i amb música suau de fons, tot indicant-los les diferents parts del cos que han d’anar relaxant perquè en prenguin consciència i es centrin en elles, tot sentint gust, calma i estima vers ells mateixos/as i la vida perquè ens procura pau i plaure.
Fer relaxacions, sobretot abans d’anar a dormir, és molt necessari i correcte perquè ens ajuda a eliminar tensions psíquiques, emocionals i físiques; ajuda a prevenir malestars (irritabilitat, nervis, insomni, desgana, gula, ansietat, tensions, depressions, esgotament,...); ens ajuda i ensenya a estar tranquils i en pau amb nosaltres mateixos/as, tot gaudint la calma i la tranquil·litat; ens ajuda a canalitzar les emocions i les energies, tot aportant-nos equilibri interior; potencia l’autocontrol i l’autoconeixement, tot ajudant-nos a positivitzar i superar els disgustos, les pors i les emocions negatives, en general; evita l’agressivitat.   


(Sento que les fotografies hagin sortit tan malament però són les úniques que he pogut aprofitar ja que per mor del moviment corporal i del dia plujós i enfosquit que ha fet, han sortit totes borroses)

Comentaris

MartaSada ha dit…
Me has dado buenas ideas sobre como adaptar pequeños espacios para poder hacer un poco de gimnasia, jeje. Si al final, esta claro que lo que hay que echarle es ganas e imaginación!! un beso!!
Unknown ha dit…
Aqui en casa preparamos cada sesión de gimnasia!!!! Si no podemos fuera,... pues dentro! Lo importante es hacer las cosas cuando apetece y hay ganas pues sólo así salen bien y lo pasamos bien! Besos y contenta de leerte por aquí!
Inma ha dit…
Lídia, las fotos son muy divertidas. Totalmente de acuerdo... hay que buscar huecos, espacios y tiempos para hacer algo de actividad física...eso sí, cuando nos apetezca, jeje!! Un beso.

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!