Giuseppe Arcimboldo

A partir d'un bon suggeriment que em va fer la Marvan, autora del bloc Orca: Observar, Recordar, Crecer y Aprender, arrel d'una de les nostres darreres entrades, estic preparant aquesta activitat per a fer avui amb l'Henoch i el Pau i com que és una feina, principalment, d'observació d'imatges i conversa necessitem l'ordinador per fer-la. És per això que l'entrada que ara faig, serà també, una de les activitats que farem en el nou dia que ja comença perquè ja és molt tard!  
El primer que farem serà observar les següents imatges i comenta-les, atenent al què representen, al com estan fetes, al què ens transmeten, a quina sensació ens dóna cada cara, als colors predominants en cada una de les imatges, a les fruites i verdures emprades,... Parlarem dels colors de la tardor i dels colors més característics de les altres tres estacions, així com també, de les diferents fruites i verdures segons l'època de l'any a fi de que, per ells mateixos, dedueixin i descobreixin que, cada imatge, representa una estació de l'any. 





Els parlaré de Giusepe Arcimboldo i la seva obra, atenent a les seves preguntes i demandes. Després observarem una de les seves obres reversibles i també la comentarem tot observant les tècniques emprades pel pintor milanès en crear aquest tipus d'obra.


A partir d'aquesta feina, prèvia i guiada, farem el que ells suggereixin i proposin en funció dels seus interessos i motivació. 
Deixo també penjats dos jocs molt adients i entretinguts per a què es motivin, encara més, per a voler crear, ells mateixos, quelcom que els vingui de gust fer a partir del que han vist i han après de Giuseppe Arcimboldo. 
Aquests jocs els he trobat al bloc Idees Magistrals!


Comentaris

Joel Artigas ha dit…
Sí! Ja coneixia l'entrada publicada pel bloc Idees magistrals que ens parlava de l'utilització d'aquest espai web per treballar Arcimboldo. De fet, arrel d'això vaig publicar l'entrada Fem les nostres cares?, potser hi trobes algun altre lloc web que et pugui servir.

Ja ens explicaras com t'ha anat l'activitat. Segur que molt bé!

Salutacions a tots!
ideesmagistrals ha dit…
Molt bona idea! Si us interessa també hi ha al meu bloc uns treballs d'alguns alumnes: http://ideesmagistrals.blogspot.com/2010/11/giuseppe-arcimboldo.html Així ho van treballar ells ^_^
Albert ha dit…
ostres m'ha vingut un record de l'infancia al veure aquestes imatges, pero res igual a tot el treball que acabes de fer. Com sempre em deixes alucinat Lídia :) m'agrada molt el programa de fer cares jaja ja me imaginat als pipiols emocionadicims. Molts petons a la famili!!! ens veiem aviat :D
Marvan ha dit…
que bé que us hagi agradat. Ja ens explicarás els resultats ;)
Unknown ha dit…
Si, jo també recordo la teva entrada, Joel, el que no recordava però, són els altres enllaços que hi ha. Me'ls miraré i moltes gràcies per deixar el link en el teu comentari!!!! Em va molt bé per accedir-hi ràpid! Petons i ja us aniré explicant el que anem fent i els resultats de la feina que fem al voltant de l'obra d'aquest pintor tan original i creatiu!

Hola Estrella! Encantada de trobar-te per aquí i poder-te saludar! Ja em passaré després per mirar aquests treballs que dius que, de ben segur, els servirà als meus fills per inspirar-se, tot gaudint i valorant la feina feta per altres nens i nenes! Va tot bé? Petons sincers!

Ens veiem Albert! I també podràs participar d'aquest projecte, si t'agrada, com també has participat, en moltes ocasions, d'altres activitats que hem fet! Petons, guapíssim!

Què et sembla Marvan? Em vaig anar animant i ahir m'hi vaig estar fins les 7 de la matinada (la feina del bloc l'he de fer quan dormen i, encara més ara, que elaborar el seu propi bloc és una altra activitat, molt interessant, multidisciplinar i que els motiva molt, que fem i abans no fèiem però que ens requereix força temps)Ja aniré comentant com va i el que fem a partir d'aquesta primera activitat introductòria plantejada avui! Petons, guapa!
Anònim ha dit…
Hola Lidia,
Acabo de conèixer el teu blog a través de Homeschooling Spain. M'ha encantat, hi ha idees genials. Nosaltres també eduquem a casa.
NO se perquè no em deixa fer comentaris amb el meu compte. El nostre blog es Mas alla del infinito II.
Ja tens una seguidora més. Molts petons
Unknown ha dit…
Hola Sandra i benvinguda al nostre bloc! Estic contenta que t'agradi i que us faci servei em fa feliç. Visitaré el vostre bloc!!!! i miraré la configuració per això que dius dels comentaris.
Molts petons per a tu, també!

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!