Atendre i respectar la diversitat no vol dir discriminar i marginar!

Per a mi i segons el meu entendre, atendre i respectar correctament la diversitat de la població passa per respectar les distintes maneres de viure i de ser de les persones i per respectar els diferents sistemes o formes d’educar, dins d’aquest macro-sistema occidentalitzat, mentre aquests assegurin una educació correcte en valors cívics i humans que garanteixin el respecte i el benestar de tota la ciutadania.


Francesco Tonucci


(...) No creguis que la teva manera de fer és superior
A cap altra
No t’arrisquis a jutjar
Mira cada cosa amb els ulls oberts de bat a bat
Però no les condemnis
Lloa quan puguis
I quan no puguis, calla. (...)

Ben Okri (Nigèria)

Comentaris

Joel Artigas ha dit…
Totalment d'acord amb el que dius. Cal respectar els altres, les diferents maneres de ser, de viure, ... No hi ha dubte que ens cal caminar cap a la inclusió de l'alumnat: una escola per a tots.

Molt recomanable el llibre Educación inclusiva: una escuela para todos

Salutacions.
Unknown ha dit…
És cert que la institució escola s'ha de plantejar un canvi per tal que l'educació, sobretot en actituds, valors i normes, sigui més efectiva i l'educació, en si, més inclusiva. Precisament és aquest estancament de l'escola el que ha provocat que moltes famílies hagin des-escolaritzat els fills/es, tot cercant alternatives de canvi i millora que el sistema educatiu governamental encara no ofereix. Per això també cal respectar aquestes altres opcions educatives, que no s'estan respectant,car els pares/mares tenim dret a voler el millor pels nostres fills/es. Sou els/les mestres que ho teniu clar els/les que heu de lluitar, des de dins, per a què aquests canvis es donin car el futur està en l'educació en valors i, això és una realitat.
T'agraeixo que m'hagis recomanat el llibre doncs no el coneixia, encara. Jo també sóc mestra i sempre he lluitat per l'escola oberta, activa i inclusiva. Ara lluito per el mateix però, sobretot, per què es respectin altres opcions educatives sempre i quan hi hagi responsabilitat i consciència al seu darrera.
Una abraçada!
Anònim ha dit…
How do you do. I am not steadfast if I agree be the victor in the former arguments. I induce a migraine. [url=http://headachetreatment.net/#416]fioricet pharmacy[/url]
Anònim ha dit…
Hello. I am not certain if I come be the victor in the previous arguments. I receive a predicament. [url=http://headachetreatment.net/#617]fioricet overnight shipping[/url]
Anònim ha dit…
Hi, its pleasant article on the topic of media print, we all know
media is a impressive source of information.


Also visit my site :: sumsung mobile games

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!