El Daniel ens ha fet un bonic regal aquest matí!



Aquest regal que ens ha fet el Daniel,  no es un regal qualsevol car no són unes fotos qualsevol!!!!
El cactus Trichocereus, més conegut com cactus de St. Pere, és un cactus columnar que triga uns 10 anys a fer les seves primeres flors. El nostre va començar fa uns 4 anys a fer –ne però ja fa uns 12 o 13 que el tenim. Ens el van donar uns amics del pare del Daniel i el Saül perquè ells no el volien i ja feia, gairebé, un metre de llarg. Per això, a casa, ens referim a ell com el cactus de la Manolita, en comptes del cactus de St. Pere.

Les flors d’aquest cactus són molt espectaculars i grans, però només es poden veure a l’estiu i, tan sols, la primera nit que s’obren car  al matí, cap a les 10 que el sol ja pica, es tanquen i ja no es tornen a obrir perquè moren. En la foto es veu en primer pla com estava aquesta matinada la que s’havia obert la nit d’abans d’ahir, les altres quatre són les que es van obrir anit.
Les poncelles per contra, duren molts dies, comencen com un botonet i es van engrandint i allargant, cada dia una mica, fins que ja són prou llargues i grosses perquè es manifesti la flor que amaguen en el seu interior. En les fotografies s’aprecien diferents poncelles de diferents grandàries i cada dia esbrinem quines s’obriran aquesta nit.
Val a dir que, enguany, el cactus de la Manolita està fent més flors que mai !!!!
El Daniel doncs, no ha volgut dormir aquesta passada nit fins que hi ha hagut llum suficient per poder fer  les fotografies, doncs la nostra càmera és molt senzilleta i no pot fer fotos en la foscor.
Quan m’he despertat, l’he trobat en el sofà, mig endormiscat car feia poc que s’havia estirat. –Mira les darreres fotos de la càmera- m’ha dit tot feliciano fent-me un petó i, tot seguit, s’ha adormit!
I heu-les aquí que guapes que són, oi què són un bonic regal?
Vet aquí doncs, l’originalitat d’aquest regal i la seva vàlua car no gaudiríem d’elles si el Daniel també se n’hagués anat a dormir , com tots els demés varem fer ahir!!!!
Gràcies Daniel, em fa molta il·lusió poder tenir fotografies d’aquestes flors tan efímeres i nocturnes de les perfumades nits d’estiu.





Si voleu saber més coses sobre aquest cactus columnar, originari del Sud de l’Equador i del Nord del Perú, podeu seguir aquests enllaços:


I si us fa ganes de veure un Time Lapse de l’esclat d’aquestes flors, visualitzeu el vídeo! A nosaltres ens ha agradat!


Comentaris

Inma ha dit…
Qué detallazo de Daniel, qué sol de niño. Y las fotos preciosas, me han encantado, no conocía este cactus. Saludos!
Unknown ha dit…
¿Has visto que sorpresa nos ha dado? "Tal harás, tal recibirás", dicen... y criar y educar a los hijos/as con amor incondicional tiene muchas compensaciones a pesar de los momentos difíciles, cuando llegan, y los miedos y las dudas que se apoderan de tí en dichos momentos. Compensaciones que no tienen precio pues no se pagan con dinero ya que surgen de su espontaneidad, de esa gracia que les sale por impulso de su corazón cuando se sienten amados y protegidos porque viven, sin miedo ni represiones, amando lo que les rodea compartiendo ese amor e ilusión con quien los cuida y quiere de verdad. Besos para ti también!
lorenzorc ha dit…
Que bonito y transnochador detalle Daniel, no hace falta cortar una flor para apreciar su olor, ni su color y menos en un aula.Que jamás pierdas ese espiritu que tú madre te transmite. un beso!!
MartaSada ha dit…
Preciosa entrada y precioso regalo!! entraré con los chicos después para que vean este cactus tan impresionante!
Saludos!! (muy lejos del Ecuador y Perú, jejeje)
Unknown ha dit…
Y todo lo que quieran ver!!!! Nosotros encantados de que nos visitéis que pa eso estamos!!!!
Toda la noche esperando para eternizarlas, que maravilla de hijos tengo!!!! Anoche había 9 abiertas, estaba precioso! Tendremos que comprar una cámara más "potens" para poder captar mejor, tanto de día como de noche, estas y otras maravillas de la madre naturaleza!!!! :)
Daniel ha dit…
Gracias a todos/as por los comentarios y las valoraciones. :)
Gracies Mama per la entrada tan maca que has fet amb les fotos, també es un molt bon regal.
Inma ha dit…
Daniel, eres un sol!! Me ha encantado leer aquí tu comentario! Enhorabuena por esa familia tan preciosa.
Daniel ha dit…
Muchísimas gracias Inma.
^.^

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!