Arbres que ens "parlen"...

Quan fem sortides ens agrada observar-ho tot però és cert que els arbres, sobretot els més centenaris i més, ens criden molt l'atenció car davant d'ells sempre ens fem la mateixa pregunta en contemplar els recargolaments i formes dels seus troncs, branques i arrels, ben bocabadats!
- I què no haurà vist i escoltat aquest arbre amb tants anys que fa com viu?
I a partir d'aquí ja iniciem conversa a vegades atenent a la història i els fets històrics més rellevants haguts en l'indret on ens trobem, com el dia que vam estar a Lluc (Mallorca)



  
  



o el dia del mercat de Sineu.


Altres vegades, atenent a la seva natura, ens fan parlar ("ens parlen") dels beneficis que ens aporten no tan sols per l'aliment que molts d'ells ens ofereixen amb els seus nutritius i vitamínics fruits sinó també pel coneixement de les propietats que alguns tenen en quant a la prevenció de malalties i/o curació es refereix; a Lluc, per exemple, era tan fort i saludable l'aroma dels bells, savis i vells eucaliptus, barrejat amb el de la resta de vegetació que els nostres pulmons ja ho entenien per si sols! ;) Mmmmmm! Quina delícia respirar intens i sa quan et trobes en espais naturals lliures de contaminació!!!!




També hi ha arbres que ens fan parlar de la climatologia de l'espai on som com els pins de la Cala Victòria que amb els seus, gairebé horitzontals, troncs ens feien entendre que els vents eren ben considerables, freqüents i forts per aquella zona.



Algunes vegades però, només els contemplem i escoltem, des de la quietud, els múltiples sons de la natura començant per les seves capçades plenes d'ocells! I aquests Silencis ens donen sorpreses perquè sempre s'apropen, encara que a distàncies prudents, visitants que per allí habiten i ens observen, deixant-se observar, amb calma i tranquil·litat!







Ens agrada i enriqueix molt aprendre caminant el món, tot meravellant-nos i fent salut!

  


"Se pueden extraer enseñanzas correctas incluso de los árboles y de las flores, las piedras y los ríos."
Piyadassi Thera (Sri Lanka, 1914-1998)


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!