Indrets amb encant per perdre-s'hi una estona!



Durant l'època calorosa, ens agrada sortir ben entrada la tarda per descobrir nous indrets mentre ens atrapa la nit, tot gaudint-los amb ella i la seva màgia, per deixar-nos transportar a través de totes les sensacions sensorials visuals, auditives, tàctils, olfactives, gustoses, de plaure i també d'alerta! ;) que anem experimentant al llarg del improvisat recorregut, tot seguint el caminet que ens guia ben a gust, per a què anem descobrint i meravellant-nos de tot el que, al seu pas, ens mostra.
Passegem plàcidament i tranquil·la, tot atenent a l'espai que ens envolta en tota la seva essència per gaudir-lo amb intensitat i respirar-lo fent salut, amb estima i valoració. Parem atenció a la vegetació, la que coneixem i la que anem descobrint, tot olorant-la, tocant-la, observant-la i provant-la cada vegada que trobem un esbarzer amb móres madures! :) Fem silenci per escoltar els múltiples sons del bosc, tot distingint-los i reconeixent-los; els cants dels ocells, el raucar de les granotes, la melodia de les aigües, alguna que altre cigala entre l'ensordidor cant dels grills, les nostres passes i el nostre respirar, el moviment de les fulles,... Ens aturem per observar amb atenció les roques i parets de pedra calcària i les seves formacions degudes al desgast de l'erosió, així com també els seus colors i diferents tonalitats vermelloses que, en el camí de tornada i ja ben entrada la foscor, tornen formes i figures que ens recorden gegants i follets que contents de veure'ns ens saluden i acompanyen. Arribem a la vora de la riera i comencem a trobar diferents tolls on hi podem distingir una diversitat d'insectes sobrevolant damunt les aigües plenes de vida, vegetal i animal. Continuem fent camí i veiem una granota, força gran, immòbil en una roca prop d'un gran bassal i de seguida en veiem una altra, ens quedem ben quiets i en silenci, bellugant només el cap i amb els ulls ben oberts per trobar-ne més i tenim èxit!! :D Arribem al final del caminet on ens espera un petit gorg d'aigües netes i càlides que ens convida a prendre un bany nocturn, tot sentint-nos un poc granotes! Heheje! ;)
De tornada, l'aventura es fa més emocionant car la foscor, en els trams de bosc més espès, és intensa i ens fa activar encara més tots els sentits, tot caminant amb precaució i atenent més a l'instint per fer-ho amb més seguretat. En els trams de clarianes, agraïm la llum de la nit i aprofitem per observar el cel car s'hi poden veure més estrelles i constel·lacions que des de casa, on les llums dels carrers i les cases ens priven de poder contemplar part de la seva bellesa. Arribem sans i estalvis i molt però que molt contents a la furgoneta perquè la passejada amb bany inclòs ens ha encantat i reprenem el camí cap a casa per sopar, tot compartint l'experiència amb els que s'han quedat a casa i anar a dormir per descansar i llevar-nos amb bona energia per a continuar fent més coses l'endemà! ;)


















 





















Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!