Pastís de xocolata amb maduixes!

 
Aquest és un pastís boníssim, sobretot pels amants de la xocolata, i molt senzill de fer. No es fa gens embafador i les maduixes li donen un toc fresc, molt saborós i agradable. 

INGREDIENTS:
  • 230g de mantega
  • 200g de sucre
  • 4 ous
  • 100g d'ametlles moltes
  • 4 cullerades soperes de cacau pur en pols
  • 150g de farina
  • 1 sobre de llevat
  • 1 rajola sencera de xocolata de cobertura
  • 10cl de llet
  • Melmelada de maduixa
  • 5 maduixes fresques i senceres
  • 1 cullerada sopera de sucre glass
  • xarop de maduixa 
ELABORACIÓ:
Desfem, a foc lent, 200g de mantega i en reservem 30g per la cobertura, mentrestant separem els rovells de les clares dels ous i aboquem, els uns en un bol i les altres en un altre bol per deixatar-les a punt de neu.
En el bol dels rovells hi afegim el sucre i remenem bé fins que quedi cremós i d'un groc suau, tot seguit hi aboquem la mantega desfeta i continuem remenant per mesclar-ho bé. Barregem la farina amb l'ametlla molta, el cacau i el llevat i ho incorporem, sense deixar de remenar, en el bol. Muntem les clares a punt de neu i les aboquem a la massa, remenant fins que quedi tot ben barrejat.
Finalment, untem un motlle amb mantega per abocar-hi la massa i coure-la al forn (170º + o -).



Quan ja tenim el pastís enfornat i fred, l'obrim pel mig i li posem la melmelada, que si és d'elaboració pròpia és més saborosa i natural! ;)


Rentem les maduixes i les tallem pel mig. Arrebossem la part interior amb sucre glass i les disposem damunt del pastís, formant cors. El sucre glass el fem molent el sucre en el molinet de cafè elèctric!


Ara és el moment de preparar la cobertura. Posem els 30g de mantega que teníem reservats en un pot a foc lent i hi afegim la rajola de xocolata tallada a trossos. Remenem contínuament i quan el xocolata es comenci a desfer hi aboquem la llet; continuem remenant fins que quedi una crema desfeta i fina. Seguidament, l'aboquem damunt del pastís cobrint-lo tot, escampem bé el xocolata ajudant-nos amb una cullera petita per distribuir-lo bé, i el posem a la nevera perquè la cobertura es solidifiqui.
Abans de servir-lo, li afegim xarop de maduixa pel damunt! Mmmm! Exquisit! ;)


Les maduixes també es poden laminar en comptes de posar-les formant cors però vaig veure la idea en una foto del facebook  i em va agradar molt, a més, pels petits va resultar més divertit i creatiu fer-lo així i, tenint en compte que era per celebrar l'aniversari del seu germà Saül, encara més! ;)

Bon Profit!!!!







Foto trobada a: Bardaguer Menjars

Comentaris

Unknown ha dit…
Mmmm..... Quina bona cara que fa!!
I es molt original*
M'heu fet venir ganes de fer-l'ho!

Aprofito per agraïr-vos aquest blog. M'agrada moltissim! Es la llum que brilla entre la grisa societat.

Gràcies!!!!
Unknown ha dit…
Gràcies a tu també, Mireia, pel teu comentari! M'has emocionat i m'alegra que el que fem t'agradi i et pugui ser útil. Si fas el pastís segur que no te'n penediràs perquè queda molt saborós i bo, de veres!
Encantada de saludar-te! ;)

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!