Melmelada cremosa de tres fruites! Mmmm!

L'estiu és època de fruites sucoses i variades que ens ajuden a hidratar-nos i a regular i netejar el nostre organisme; a més, ens aporten sucres, vitamines i minerals molt necessaris per a gaudir d'una bona salut. Ingerir la fruita fresca o en suc és el més saludable i recomanable però també és cert que la calor la fa madurar massa ràpid i ja no és tant sucosa amb la qual cosa, ja no ve tant de gust; és el moment de preparar bones melmelades i/o confitures que ens permetran continuar gaudint-les d'una manera diferent, encara que perdin part de les vitamines.
A casa fem tota la melmelada que consumim doncs la seva elaboració és molt senzilla i d'aquesta manera, aprofitem més la fruita i evitem els conservants i productes químics que porten les melmelades industrials. Sabem el que mengem, ens ho passem bé cuinant i aprenent empíricament, valorem més el producte car és d'elaboració pròpia, prenem cura de la salut, "inventem" i, a més, economitzem! ;)
Dilluns vam preparar una melmelada amb nectarines, kiwis i plàtans que ens va quedar molt cremosa i molt gustosa perquè són fruits de polpa molt carnosa, suau i fibrosa; no sé pas si durarà gaire doncs ha tingut molt d'èxit!!!! 
La vam fer així:

Ingredients:
  • 10 nectarines grosses i madures
  • 7 plàtans madurs
  • 4 kiwis madurs
  • 1/4 quilo de sucre blanc
  • 2/4 quilo de sucre morè
  • El suc d'una llimona 
Elaboració:
El primer que cal fer és pelar la fruita i tallar-la a trossets dins d'una cassola, tot traient les parts més lletges, si n'hi ha. 


Seguidament ho posem a foc lent i ho remenem una mica abans d'abocar-hi els sucres.


Ho deixem coure uns 10 minuts, mantenint el foc lent, i ho anem remenant de tant en tant.


Exprimim la llimona i hi aboquem el suc.


Remenem per barrejar bé el suc de llimona i ho deixem coure uns 20 minuts més fins que la fruita estigui quasi desfeta.


Traiem la melmelada del foc, escorrem una part de l'almívar i la batem amb la batedora elèctrica (també es pot fer amb un passapuré)


Seguidament i quan la melmelada encara està calenta, l'aboquem en els pots i els tapem ben fort per a bullir-los durant 15 minuts al bany maria de manera que es conservin més temps.


Quan els pots ja s'han refredat els guardem en la nevera encara que també es poden conservar en un lloc fresc i sec mentre no s'obrin.
A casa el primer pot ja està, gairebé, buit i els altres dos no crec que arribin a l'hivern! ;)

Bon Profit!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!