Benvingut i benvolgut estiu!!!!


Els dies de primavera han passat molt ràpid doncs hem tingut molta activitat observant i aprenent dels animals, de com viuen i de com prenen cura de les seves cries, nascudes aquesta primavera. Les orenetes que sempre tornen i reparen el niu que cada tardor deixen buit per volar cap el sud i trobar un clima més càlid i adequat per elles, mentre passa el fred de l'hivern; els eixerits esquirols que salten d'arbre en arbre, gaudint la varietat de fruits primaverals, tot ensenyant a les seves cries l'art de la vida i la supervivència; les gates, marasses totes, que prenen cura de la nova camada i ens estimen i agraeixen que les mimem i les cuidem; els nous pollets que, tot just ahir, van començar a sortir dels ous, tot amagant-se en l'escalfor de la seva mare lloca; la tortuga Teresina que sempre que ens escolta jugant pel pati, ens ve a saludar tot agraint-nos la fulla d'enciam i el mig tomàquet, sucós i fresc, que es menga  sota les nostres atentes mirades doncs és un gust veure-la gaudir dels seus àpats preferits; les gosses que juguen i agraeixen els espumosos banys en la terrassa que les refresquen i mantenen netes de paràsits; els peixos de l'aquari i els de l'estany que ens relaxen amb els seus atractius i "dansaires" moviments; la Fumeta, la petita hàmster que ens fa pessigolles quan l'agafem perquè surti, a estonetes, de la seva gàbia; els pardals que rescatem del galliner d'on no saben sortir després d'haver menjat;... i també hem observat i après moltes coses de les erugues, les crisàlides i les papallones entre d'altres espècies del regne dels animalons petitons que s'alimenten i es passegen de flor en flor.



 

 
 

Observar i prendre cura dels animals ens fascina, per això també cuidem molt el jardí i l'hort doncs és el seu hàbitat i cal mantenir-lo net i frondós perquè tinguin aliment i s'hi trobin a gust. És una feina que ens meravella i sorprèn cada dia perquè el creixement de les plantes i el desenvolupament de les seves flors i fruits és espectacular i màgic en aquesta època de l'any, tant que ens desperten la creativitat artística a l'intensificar-nos les sensacions positives a través dels nostres sentits que s'aguditzen amb tant de color, aroma, textures, cants d'ocells i sabors de fruita fresca i tendre, acabada de collir.

 

 

Còrrer i saltar pel pati, jugar a bàdminton i a ping-pong, anar amb bicicleta, banyar-nos i cabussar-nos a la piscina, fer jocs didàctics i manualitats, cuinar i fer gelats i pastissos, fer sortides, sobretot a la platja que cal aprofitar el bon temps,..., no parem i quan anem a dormir, ja tenim ganes de que torni a sortir el sol per a continuar gaudint de l'esperit de la primavera i, a partir de demà, de l'estiu doncs com molt bé diu la dita a l'estiu tota cuca viu i ens cal estar atents per observar, fotografiar, dibuixar, escoltar, enregistrar, prendre apunts i notes,..., és a dir, recollir material per a estudiar-lo, tot ampliant coneixements a través de la recerca, durant els llargs mesos de tardor i recolliment de l'hivern, al costat del foc de la llar.

 
 
 
 

Aquesta època de l'any ens agrada perquè ens fa volar des del terra estant!!!!


Se acerca la noche, callado está el campo
El tintineo del arroyo sediento,
mudo durante el día, de nuevo ascience
¡Despierta la llanura a medio segar,
las andanas quedas! ¡Y el carro chirriante,
las rústicas voces, ladridos de perros,
encerrado todo en las granjas que duermen!

Han acabado las labores del día,
los segadores ya han recogido el heno,
y desde el tomillo de las tierras altas,
y de las flores del saúco tan blancas,
y de los pálidos rosales del seto,
y de las hierbabuenas, entre las juncias,
el aire nocturno con soplo balsámico
extiende los perfumes que el día anuncia

Y sobre el puro horizonte, en la distancia,
¡Contemplad el líquido cielo latiendo
sobre el monte junto a la primera estrella!
Callado está el campo, la noche se acerca




Comentaris

Inma ha dit…
Lidia, estoy segura que el verano lo vais a disfrutar y seguiréis aprendiendo dia a día... ¡qué gusto de piscina, qué bien!!! Un besico familia.
Unknown ha dit…
Gracias Inma, preciosa! La piscina la hicimos nosotros, aprovechando el desnivel del terreno, con Waterair cuando Daniel y Saül eran pequeños y la madera también la colocamos!!!! Realmente, cuando te curras las cosas, las valoras mucho más!
Miles de besos para ti y tu linda familia y buena entrada de verano!

(Cuando tenga un ratito largo me pasaré por tu blog pues tengo ganas de visitarlo aunque estos días han pasado volando y he estado muy conectada a la naturaleza y muy desconectada de la red, ;) )
Marisol ha dit…
Benvingut Estiu!!unes fotos fantàstiques Lídia! quina enveja de pisina:)))) petons a tots!
Unknown ha dit…
Hi Marisol! M'ha fet il·lusió llegir-te! ;)
Moltes de les fotos les fan ells, el Pau sobretot car li encanta fer fotografies! La de la cirera, del Saül, m'agrada molt!
Ah! I la piscina, si no viviu gaire lluny, podeu venir quan volgueu a passar un dia de relax i remull si us en fan ganes!!!! ;)
Et dic el mateix que a l'Inma, quan tingui una estoneta, calma i llarga, em passaré pels vostres blocs que deuen estar plens d'entrades interessants!
Petons estiuencs per a tu i la Sílvia, també!

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!