Our scarecrow!


Ahir vam rentar-li la cara a l'espantaocells que tenim a l'hort i hem aprofitat per treballar diferents continguts de català, llengües estrangeres (anglès i francès) i informàtica a partir d'aquesta activitat inicial més plàstica.
El primer que vam fer després d'acabar de vestir i de col·locar l'espantaocells de nou al seu lloc, va ser elaborar les entrades dels blocs. Sempre que l'Henoch i el Pau preparen i fan una entrada en seus blocs respectius, treballen l'expressió oral i l'expressió escrita en català per a poder redactar-ne el contingut explicatiu, tot aprenent a utilitzar l'ordinador i el teclat cada dia més! A més, també fan un treball important de sel·lecció i ordenació de fotografies (moltes d'elles fetes per ells), tot aprenent a valorar-les pel que representen i pels records que ens porten, passat el temps, quan les tornem a mirar!
El treball que fem en els seus blocs dóna feina perquè encara no hi tenen suficient domini però els compensa molt i motiva veure'n el resultat perquè senten satisfacció per tot el que han treballat, fet i après, tot valorant els seus progressos, tant pel que fa al treball de llengua catalana com a l'aprenentatge informàtic.
Quan vam acabar i mentre preparàvem el sopar, vam estar recordant la pel·lícula del Trapito que miraven quan eren petits car és molt emotiva i difícil d'oblidar. És un film animat que fomenta els valors humans, sobretot el de l'amistat, i ens fa reflexionar sobre la importància que aquests tenen en la vida de les persones. Us en deixem un petit fragment que hem trobat a YouTube per si no la coneixeu doncs és un bon recurs per treballar les actituds i valors amb els/les petits/es.



Aquest matí i aprofitant l'alegria d'haver fet l'espantaocells, hem recordat el treball que vam fer quan vam treballar el Halloween sobre els scarecrows i l'hem ampliat. 
Primer hem llegit i després hem escoltat i ballat The happy sacarecrow song! tot recordant el vocabulari del cos.

I'm a happy scarecrow
I've got a head like you
I've got arms and legs
I've got hands and feet too!

Move my head! Yes, like this!
Move my arms! Yes, like this!
Move my legs! Yes, like this!
Now I can walk like you!


Després l'Henoch ha llegit i completat un text en català sobre les parts del cos i l'hem aprofitat per a fer unes targetes de vocabulari, en anglès i en francès, dels noms i dels verbs que surten en el text per tal d'ampliar el vocabulari que ja coneixen, tot introduint noves paraules (verbs) que tenen relació amb les diferents parts del cos, per tal de facilitar-ne la seva comprensió i retenció.

 

Aquestes targetes de vocabulari que hem elaborat i plastificat, ens serviran per a fer diferents jocs de llengua, tot reforçant i ampliant els aprenentatges inicials.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

L'Henoch i el Pau han treballat molt perquè ho fan molt motivats i contents car anem improvisant sobre la marxa en funció dels seus interessos, els quals aprofito per a aprofundir en el treball més pròpiament acadèmic, per tal de fer-lo més amè i divertit aconseguint així que vagin interioritzant els continguts de manera natural perquè tot ho viuen com un joc i no pas com una imposició i una obligació!
En acabar de fer les targetes i jugar amb elles, han berenat i després han anat a jugar a casa d'uns amics mentre jo feia i gaudia aquesta entrada, que ara mateix he acabat! Uau! Que tard s'ha fet! Me'n vaig "volant" a fer el sopar que ja estan a punt d'arribar!


Have a nice Sunday!!!! ;)

Comentaris

Inma ha dit…
¡Me he enamorado de vuestro espantapájaros!! Y me ha recordado que el nuestro ha pasado todo el invierno fuera y que hay que reciclarlo, jaja!
Me encanta cómo trabajáis en casa y sobre todo se deja ver lo motivados que están ellos.
Me gusta mucho pasearme por aquí!
Un besico.
Unknown ha dit…
Pues seguro que os quedará guapísimo con las manos que tienes!
El nuestro ha quedado sencillo pero alegre y divertido, como ellos lo han querido hacer! Se lo pasaron muy bien pues ya hacía días que nos lo mirábamos con penica por como estaba y se sintieron muy satisfechos de haberle dado color y una nueva sonrisa! Y luego, fíjate si ha dado de si el Sr. Espantapájaros! Todo el trabajo que han hecho a partir de él! ;)
Me honra y halaga que te guste visitarnos, además me motiva y anima! Muchas gracias Inma! A mi también me gusta mucho leer tus comentarios y opiniones y siempre me alegra encontrarlos! Besos sinceros!
Sylvia ha dit…
M'ha agradat molt les activitats que heu fet a partir del sr. espantaocells. De fet agafo moltes idees del vostre blog. Gràcies per la inspiració!
Unknown ha dit…
De res i gràcies a tu per comentar-nos-ho!!!! Sempre agrada i motiva saber que el que fas inspira i agrada a altres persones! ;)

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!