Natura i art: Ametllers florits!


Ahir vam anar a fer un tomb, no gaire lluny de casa, per a veure de prop els ametllers florits perquè és tot un espectacle veure'ls, tan blancs, entre els verds dels camps i els blaus del cel!!!!
Vam parlar de la seva bellesa i de la seva relació amb l'art com a font d'inspiració per a poetes i pintors!
Vam gaudir molt d'una llarga passejada, esportiva i instructiva, que ens va fer aprendre més coses sobre el medi natural i seus canvis segons el clima i les estacions, tot sentint el tacte suau del càlid ventet acaronant-nos els rostres; suau brisa que transportava l'aroma de les blanques flors i que nosaltres percebíem d'entre les altres olors: herbes, ginesta, pins, terra, romaní,..., tan característiques  també, dels camps  de vegetació mediterrània del nostre entorn natural immediat. 




Avui treballarem el poema L'ametller florit de Joan Maragall i Gorina i també observarem i parlarem d'aquestes dues obres de Santiago Rosiñol i Prats.

 Ametllers en flor. Santiago Rusiñol (Modernisme XIX-XX)

Ametllers en flor. Santiago Rusiñol (Modernisme XIX-XX)

El poema de Joan Maragall L'ametller florit dóna nom a la Festa de l'Ametller florit que se celebra, cada any el segon diumenge de febrer, en el cementiri de Sant Gervasi davant la tomba del poeta modernista català on l'any 1923 s'hi va plantar un ametller en referència al seu poema. Des d'aleshores, cada segon diumenge de febrer, familiars, amics/gues i admiradors/es d'aquest gran poeta i literat de les lletres catalanes fan aquesta celebració i acte cultural en el seu honor i memòria, tot llegint amb acompanyament musical, part del llegat poètic que ens va deixar i encara, avui, admirem i gaudim!

L'ametller florit

A mig aire de la serra
veig un ametller florit
Déu te guard, bandera blanca,
dies ha que t'he delit!

Ets la pau que s'anuncia
entre el sol, núvols i vents...
No ets encara el millor temps
però en tens tota l'alegria!


Comentaris

Inma ha dit…
¡Me dan tanta calma y tranquilidad! Me encanta cuando llegan sus flores, son preciosas y además indicadores del buen tiempo, de la primavera, luz, alegría, calorcito... ¡qué bien! Un besito.
Unknown ha dit…
Si que es verdad! Yo siento lo mismo por eso me encanta contemplarlos, olerlos y disfrutarlos paseándome entre ellos en esta época del año! Además es como sentir que la primavera ya está aquí pues sus ramas se llenan de abejas y abejorros zumbones, de pajaritos, petirojos sobretodo y hasta alguna que otra mariposa! Todo un espectáculo de vida y color! Besos preprimaverales! ;)

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!