Hem recuperat el petit "rocòdrom" de casa!


Quan el Daniel i el Saül tenien, més o menys, l'edat que l'Henoch i el Pau tenen ara, vàrem fer un petit "rocòdrom" en la paret davantera del taller perquè s'iniciessin en l'escalada i practiquessin petits ascens i passos per tal de desenvolupar i potenciar les seves capacitats, físiques i mentals, per adquirir destresa, seguretat i altres habilitats necessàries, sobretot si es fa muntanya.
Ara, els petits de casa ja no són tan petits i també poden començar a iniciar-se en l'escalada com van fer els seus germans a la seva edat, així doncs i aprofitant que estem reformant el taller, hem tret totes les bicicletes que teníem penjades en l'abandonat petit "rocòdrom" per a recuperar-lo, doncs ara els toca al Pau i a l'Henoch gaudir-lo per a aprendre a escalar, tot treballant l'equilibri, la resistència muscular, la concentració i altres capacitats i habilitats que es practiquen quan es grimpa per les parets! 
Avui, per ser la primera vegada que l'escalaven i que hi ha poques preses (n'hem de posar més), ho ha fet mot bé! Val a dir, que quan anem a la muntanya sempre s'enfilen per les roques i estan acostumats a grimpar però mai, encara, s'havien enfilat per una paret tan vertical!!!!
El Daniel ha estat el monitor i el Saül el fotògraf!

 
 
 
 
 
 
 
 
 

BENEFICIS que aporta l'ESCALADA

L’escalada, és un esport físic però, sobretot, mental ja que ens fa treballar la voluntat, la concentració i la paciència, amb la qual cosa requereix control mental per a centrar-nos en els nostres moviments musculars, tot aguditzant els sentits; per a reconèixer els nostres límits i poder així desenvolupar les capacitats innates que tenim per a superar-los i per a aturar els pensaments negatius que ens activen la por, la tensió muscular i els nervis, tot concentrant-nos en el “aquí i ara”. 

Aquest treball mental que suposa, està molt lligat al ioga perquè cal connectar cos i ment a través de la respiració doncs és la via que ens permet adoptar i resistir diferents postures corporals, si sincronitzem la respiració amb el moviment i la quietud del cos. El control dels pensaments negatius. que generen pors i inseguretats, és absolutament necessari en la pràctica de l’escalada i aquí la respiració hi juga també un paper molt important perquè si la respiració se’ns bloqueja, els músculs es tensen i la inseguretat i la por augmenten; en canvi, si controlem la respiració i fem inhalacions profundes, aconseguim augmentar la capacitat pulmonar, tot oxigenant i relaxant la musculatura, alhora que es calma la ment perquè la distensió genera seguretat i energia positiva (prana) 

Escalar és una pràctica que ens fa treballar, gairebé tots, els músculs del cos augmentant la seva resistència, força i flexibilitat i, també, ens fa treballar la concentració i el control mental a través de la respiració, tot augmentant-nos la capacitat pulmonar i la resistència cardiovascular, amb la qual cosa ens enforteix i ens desenvolupa l’agilitat i els reflexos, alhora que ens ajuda a superar pors i límits, tot potenciant-nos la confiança en nosaltres mateixos, la seguretat i la autoestima.

VÍDEO INFORMATIU: Rocòdrom La panxa del bou (Sabadell)


Web de l'escola Teresa Claramunt (Sabadell), on hi podeu trobar dades interessants, sobre l'escalada i altres, d'alguns dels cims més importants de la Mare Terra


JOC DE MATEMÀTIQUES per a escalar una muntanya!!!!


Comentaris

Qué bien os lo pasais, es genial que los pequeños puedan compartir con los grandes... Me han encantado las fotos!!
Unknown ha dit…
La verdad es que si que lo pasamos muy bien, siempre aprendiendo y tratando de mejorar y ampliar conocimientos, sin pausa pero sin prisa y a nuestro aire sin presiones de ningún tipo! Y como bien apuntas si que es maravilloso ver y vivir como los mayores transmiten sus conocimientos ya adquiridos a los peques. Hacer de "maestros", atendiendo a la pedagogia y a la didàctica, es el gran aprendizaje actual de Daniel y Saül! :)
Besos sinceros!
Inma ha dit…
Me ha encantado ver a los mayores enseñando a los peques! Nosotros también tenemos en proyecto un pequeño rocódromo, espero que algún día lo lleguemos a hacer!! Un besico.
Unknown ha dit…
A mi me satisface y me llena muchísimo pues en sus actitudes es donde se reflejan los esfuerzos realizados para educarlos(en lo que yo creo que es correcto)y que, hoy en día, parece ser que cuesta tanto!!!!
Este rocódromo lo hicimos con piedras pero queremos añadir algunas presas más de las compradas para poder elegir las formas que nos interesen más, pues la idea principal es que aprendan a sentirse seguros y que controlen el miedo! Besos et bonne nuit pour vous aussi!
welivelearning ha dit…
L'Ainara i l'Urtzi han vist les fotos i els ha agradat molt el vostre rocodrom. ja tenen ganes de pujar-hi.

Petonetes.
Unknown ha dit…
Doncs el Pau i l'Henoch també tenen ganes de pujar-hi amb ells perquè tenen moltes ganes de veure-us! Petons de colors!

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!