Cuina Internacional: Quiche Lorraine (França)
A casa ens agrada molt la Quiche Lorraine perquè no costa gens de fer i la podem preparar de molts gustos segons el farcit que li fem!
Ahir i després d'haver treballat de valent en les reformes del taller, on l'Henoch i el Pau, que ens ajuden molt, estan fent un mural en una de les parets, vam preparar una quiche per sopar perquè ens venia molt de gust!
A mi m'agrada molt cuinar i gaudeixo fent receptes d'arreu. Algunes, he tingut la sort d'aprendre-les, in situ, veient com les elaboraven els/les autòctons de la zona, tot atenent a les explicacions car al ser en llengua estrangera cal parar més atenció, i encara no les he oblidat (i espero no oblidar-les mai, je, je!) perquè els aprenentatges vivencials són els que, realment, s'integren i perduren! Aquest gust per cuinar i per crear noves receptes és el que més motiva als meus fills en l'aprenentatge culinari car, per a nosaltres, és com un joc de màgia (alquímia) que ens permet fer el que ens ve de gust, segons els ingredients que utilitzem i com els mesclem i treballem.
El Pau i l'Henoch, així com feien el Daniel i el Saül quan eren petits, mostren molt interès i col·laboren molt en l'elaboració de les receptes, sobretot quan es tracta de pastissos o masses en general. De mica en mica i així com els vagi augmentant l'interès per conèixer més, aniran ampliant el ventall tal hi com han anat fent el Saül i el Daniel que ja són, podríem dir, uns bons "experts" en la cuina car dominen els coneixements bàsics i saben fer una mica de tot més el que inventen! A més, tenen molta pràctica perquè, gairebé cada dia, fan el dinar o bé el sopar i tot els queda boníssim!!!!
NOTA: Tot i que la Quiche Lorraine és un plat típic de la Lorena francesa, el terme quiche ve del terme dialectal alemany kiche de kuchen (pastís).
Comentaris