Carta pels Reis Mags d'Orient!



Estimats Reis Mags d'Orient,
Potser pensareu que enguany la meva llista és molt llarga però em conformaré, tan sols, amb sentir-me escoltada.

Demano:
Que m’escoltin per aprendre a escoltar i així poder comprendre les altres persones
No sentir-me tan qüestionada ni jutjada, sovint crec el que diuen de mi i em genera inseguretat
Que les pors i prejudicis dels adults no em neguin oportunitats
Que els condicionants educacionals i socials no ofeguin la meva espontaneïtat
Poder deixar volar més sovint els meus somnis i despertar la meva creativitat
Que se’m tingui més en compte a l’hora de decidir el què he d’aprendre i us asseguro que el meu interès es multiplicarà
Que els adults siguin més conseqüents entre el que diuen i el que fan, doncs el discurs que d’ells aprenc, a vegades no té gaire relació amb els seus actes i actituds; això em genera contradiccions perquè jo aprenc paraules però actuo en funció dels models que veig.
No passar tantes hores davant d’un full; també aprenc observant, jugant, manipulant, estimant...
Que m’ensenyin a pensar per mi mateixa i així poder tenir criteris propis
Més paciència quan m’equivoco perquè, a vegades, no entenc el que m’expliquen, doncs malgrat parlem el mateix idioma no sempre compartim el mateix llenguatge
Que els meus errors serveixin per estimular els meus aprenentatges
Que el nen i la nena que els adults porten a dins també surti a jugar amb mi
Veure més alegria per poder compartir el meu riure i no haver d’esborrar el meu somriure perquè els i les altres l’han oblidat
Demano no oblidar mai els bons desitjos que tan fàcilment surten del meu cor d’infant
Demano, senzillament, aprendre a viure en pau, harmonia i tranquil·litat
Petons sincers,
Una nena que mai vol deixar de ser-ho.

Fa molts anys que vaig escriure aquesta carta i ho vaig fer per afegir-la en una de les actes de coordinació, com a suplement de la mateixa, quan era cap d'estudis de l'escola on encara hi tinc la plaça assignada.

Des d'aleshores fins a dia d'avui, no puc dir que els Reis m'hagin fet gaire cas pel que fa a les actituds dels i de les altres car, evidentment, no està en les seves mans poder fer realitat aquests desitjos sinó en la de les persones, sobretot les adultes, que conformen el nostre entorn social, immediat i no tan immediat! 

Avui, m'ha semblat adient compartir-la amb vosaltres car ja fa mesos que ens seguiu, ens llegiu i ens coneixeu una mica més, als meus 4 fills i a mi, i penso que entendreu, perfectament, el que volia i el que vull dir!

Petons sincers per a totes les persones que em manteniu viva la il·lusió i l'esperança de que, algun dia, respirarem aires nous, més humans i solidaris de veritat, en aquesta nostra Mare Terra que ens pertany a tots i totes sense preferències ni discriminació de cap tipus ni de cap mena!


La vida es para vivirla y precisamente ésta de aquí y de ahora es la que se nos da para vivir. Y la raíz de esta vida está en la infancia, que los mayores podemos contribuir a hacer paraíso o doloroso desierto.

Comentaris

Albert ha dit…
M'ha arribat molt aquest text Lídia, com tot el que escrius, és preciós. Tampoc se molt bé que posar, ja saps que quan algo m'agrada més de lo normal no se ni que dir :) són aquests moments en el que surt l'impus d'abraçar amb força. Un gran petonas!!. Gràcies per ser sempre tu i per el teu amor incondicional cap a l'educació dels teus amics. Sempre os tinc al cor !! I, per fi després de tants anys, Bon Nadal.
Unknown ha dit…
Un petó ben gran per a tu també Albert! I estic contenta de que t'hagi agradat aquesta carta doncs em confirma que era millor compartir-la que tenir-la guardada en una carpeta, com l'he tingut tants anys! :)
Bon Nadal per a vosaltres també i Feliç Cada Dia! Muá!
lorenzorc ha dit…
Y que haya tanto desperdicio de vida que hacemos algunos como yo y desastres para que otros no la vivan como deben, sobretodo las buenas personas como tu y tus hijos. Una sincera felicitación para todos.
Unknown ha dit…
Ay Loren!!!!, Ja convé que reflexionis, ja!
Saludos de parte de tus hijos!

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!