Figures fetes amb pedres: La llebre!


El Daniel és l'expert a casa del "taller" de figures amb pedres. Des que van fer la gateta pel meu aniversari, han anat arraconant pedres "interessants" per fer més figures. Quan vam treballar el conte de La llebre i la tortuga, van fer les respectives figures però encara no les havien acabat de pintar. Avui s'hi han posat i han acabat la llebre; la tortuga és més complicada i la continuaran, en principi, demà.
M'encanta com el Daniel, pauta l'Henoch i el Pau, tot escoltant-los i ajudant-los quan ho necessiten i fent-se escoltar, des de la motivació, quan necessita explicar-los quelcom que convé que sàpiguen o aprenguin. (EeF em permet ensenyar als grans a atendre als petits, des del respecte i la tolerància, tot ensenyant-los pedagogia i psicologia des de la pràctica i les vivències diàries)
Aquest tipus d'activitats artístiques i creatives, convé no forçar-les i cal respectar els seus ritmes i ganes de treballar-hi perquè les puguin fer concentrats/des i a consciència del que fan per a crear el que volen o s'han proposat. Dit més poèticament, convé respectar-los els moments d'inspiració sense forçar-los o voler-los convèncer de que s'hi posin quan no estan prou inspirats!
Ni la pressa ni la pressió són bones i, quan es tracta d'art, són nefastes perquè fan que surti el que no ha de sortir! En canvi, quan es treballa amb calma i harmonia, surten meravelles perquè l'ambient és màgic quan hi ha "bon rotllo", valoració, gratitud i respecte!
Primer cal crear la figura amb les pedres i després cal enganxar-les amb cola de muntatge professional (com que no varem fer fotos de la llebre mentre enganxaven les pedres, he posat les de la flor per mostrar el procés)
 
 
 
 
 
Una vegada la cola s'ha assecat i endurit, cal pintar la figura amb una base de pintura negra, tot cobrint bé les zones de la cola, per a, posteriorment, pintar i dibuixar el que creiem necessari utilitzant tots els altres colors.
 
 
 
 
Avui i després d'uns quaaaaaants dies han completat l'obra i els ha quedat així!
 
 
 
 
Us agrada? A mi m'ha agradat molt com els ha quedat!!!! A més s'ho han passat els tres d'allò més bé!!!!

Comentaris

Inma ha dit…
Lídia, qué entrada tan bonita!! Me han encantado las figuras, tanto el proceso como el resultado. Un besico familia!
Unknown ha dit…
Daniel le ha pillado el "truquillo" y motiva mucho a sus hermanos pequeños, potenciándoles su creatividad. Los resultados que obtienen me gustan mucho y las figuras son muy decorativas! Besos para vosotros también!
Sylvia ha dit…
M'agrada molt aquesta activitat, de fet sempre que anem a passejar fan figures amb pedres etc però no se m'havía acudit de fer alguna amb més durabilitat. Ho provarem segur.

Gràcies i a veure si aviat ens podem conèixer.

Petons
Unknown ha dit…
De ben segur que us quedaran figures ben boniques doncs ja en sabeu! Ara només us cal enganxar-les i pintar-les! (La cola però, és important que sigui de muntatge perquè les altres no van bé)
Me n'alegro que t'hagi agradat!
Petons per vosaltres també i a veure si ens podem veure, seria guay!

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!