Colors de tardor i fulles de plataners!

Ahir, aprofitant que havíem pujat a Montjuïc per anar a la Festa dels Súpers, vam recollir unes quantes fulles que ja havien caigut dels plataners, mentre passejàvem de tornada cap el cotxe. N'hi havia moltes i vam pensar que ens anirien molt bé per observar-les i fer treballs sobre la tardor, tot aprenent més coses sobre aquests arbres.
De moment, les hem escannejat per fer composicions de colors, utilitzant alguns dels colors més destacats de la tardor. Primer les hem posat soles damunt l'escànner i el fons ens ha quedat blanc. Després hem pensat que podíem posar un full de paper de seda pel damunt de les fulles per acolorir el fons de la imatge. Com que ens ha agradat, hem fet diferents imatges amb diferents colors de la tardor.    
Sense fons
 Fons full verd
Fons fulls verd i vermell 
 Fons full vermell
Fons full marró

Una vegada fetes les composicions, les hem observat i hem vist que les mateixes fulles han adoptat una tonalitat o una altra, segons el seu contrast amb el color del fons com els camaleons! :)
Demà farem més coses amb les fulles dels plataners doncs, al ser tan grosses i resistents, van molt bé per fer  moltes activitats plàstiques!

Pel camí, vam veure aquestes escombres i em va venir al cap en Bepo Barrendero del llibre Momo d'en Mickael Ende i com que és un llibre d'aquells que, malgrat fa molts anys que el vaig llegir, sempre l'he tingut present com si l'hagués llegit ahir, m'ha fet ganes de recomanar-vos-el
  

Comentaris

Marisol ha dit…
M'agraden molt sobre fons marró, les fulles a la tardor son molt inspiradores. Ja tinc ganes de veure més cosetes fetes amb ellas, nosaltres també estem recollin!
Petonets.
Unknown ha dit…
La veritat és que sobre el fons marró han agafat un to més clar i daurat, a mi també hem van agradar molt quan vaig veure la imatge a la pantalla!
Ja anirem penjant el que fem i si n'esteu recollint, aviat podrem gaudir del que ens mostreu, la Sílvia i tu, en el vostre bloc que sempre és original i bonic! Petons sincers!
Inma ha dit…
Yo también me quedo sobre fondo marrón...¡super bonitas! Me ha encantado este trabajo sobre el color que habéis hecho... Yo le he propuesto dos veces a Acher coger hojas, pero no le ha motivado...¡ya llegará! Un besito.

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!