En Puff, el drac màgic, encara té molts amics i amigues que se l’estimen molt!

A l'Henoch i el Pau, els petits de casa, els agrada molt la cançó d'en Puff, el drac màgic i han volgut dibuixar la seva història per fer-ne un conte.
Atenent que la versió original és anglesa, hem aprofitat per treballar-la també en anglès donat que al conèixer el text en català, els és més fàcil captar-ne el significat i associar les paraules principals.
Hem parlat de la història del Puff i de per què el nen, quan es fa més gran, se’n va i ja no vol jugar amb el drac. Hem vist que això els passa a molts nens i nenes quan creixen i es tornen senyors i senyores que rondinen i renyen als petits i petites per comptes de jugar i fer coses divertides amb ells i elles com fan els nens i nenes que també creixen però sense abandonar ni oblidar en Puff, els seus jocs i les seves il·lusions.
També hem escoltat la cançó en diferents versions car n’hi ha vàries i en diferents idiomes. En francès només n’hem trobat una i és una versió força personal i curiosa.
Hem cercat molts dibuixos de dracs en llibres, contes i amb Google, i els hem observat i comparat.
Per fer els dibuixos de la història d’en Puff, l’Henoc i el Pau s’han posat d’acord per saber quina part de la cançó dibuixaria cada un i, també, per fer el drac i el nen iguals. El Pau ha decidit com seria en Jackie Paper i l’Henoc com seria en Puff.
S’ho han passat molt bé i ho han fet molt motivats perquè sabien que utilitzaríem el PowerPoint, com els seus germans grans quan van fer el conte de la Duna, i que també ho publicaríem amb l’Issuu com vam fer amb el del Daniel i el Saül. I, evidentment, ho han fet molt il·lusionats perquè la cançó, a més a més, els encanta i la canten molt!!!!
Finalment i després d’haver enllestit tota la feina ens ha quedat així, us agrada?
A nosaltres molt!!!!
També l’hem fet en català i els hem publicat els dos amb Issuu.
Si voleu escoltar la cançó, podeu fer-ho en anglès o bé en català. En anglès hem valorat que tingués karaoke perquè ens va millor per seguir-la i en català hem escollit la versió de l’orquestra Girasol perquè té molta marxeta i el muntatge de vídeo també ens ha agradat amb tants dracs ballant i cantant!!!!
Esperem que gaudiu escoltant aquesta, ja vella, però molt bella cançó que, a molts i moltes, ens porta records de llargues nits de muntanya comptant estrelles fugaces, tot cantant amb les guitarres al voltant del foc.



Qui va composar la cançó d’en Puff?
Leonard Lipton i Peter Yarrow en són els autors i la van escriure el 1959. Posteriorment, en Peter amb el seu grup Peter, Paul and Mary, la van donar a conèixer i l’any 1963 la van treure en disc sota el segell discogràfic Warner Music.
Deixem enllaços d’altres versions, una d’elles força curiosa
http://www.youtube.com/watch?v=oHBD0Iw6mJM

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Un remei natural i meravellós per guarir els refredats, la tos i el mal de coll: El xarop de ceba

Els fruiters de casa: La noguera

Joc de pistes: un recurs didàctic i interdisciplinari!